BL: Azt tanultam az óvodában, hogy így kell odamenni – Kovács Huszti kiállításáról

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.22. 23:36
null
Kovács István gólpasszt adott Danko Lazovicsnak (Fotó: Szabó Miklós)
Mint ismert, a Mol Vidi FC a labdarúgó Bajnokok Ligája playoffkörének első mérkőzésén, a budapesti Groupama Arénában 2–1-es vereséget szenvedett a görög AEK Athéntól. A mérkőzés után a fehérvári együttes két játékosa, Kovács István és Juhász Roland, valamint a vezetőedző, Marko Nikolics értékelt az M4 Sport kamerája előtt.

„Úgy érzem, hogy a kiállítás után sem játszottunk alárendelt szerepet, mondom ezt annak ellenére, hogy 2–0-ra vezetett az ellenfél. Szeretném megköszönni a nézőknek ezt az atmoszférát, amit teremtettek itt nekünk, továbbá azoknak is, akik otthonról, a televízió előtt buzdították a csapatot. Nem egy tipikus Vidi-meccset játszottunk ma. Az első negyedórában az AEK nem tudott velünk mit kezdeni, aztán jött egy szerencsétlen kiállítás. Úgy gondolom, hogy így kell odamenni, én így tanultam óvodában. Ami a visszavágót illeti, idegenben nyerünk két góllal, és tovább fogunk jutni” – mondta az M4 kamerája előtt Kovács István.

„Ez még nem egy lefutott párharc, azonos létszámban abszolút uraltuk a játékot, és a mi akaratunk érvényesült, úgyhogy ebből lehet építkezni a visszavágóra. Huszti Szabolcs kiállításánál mind a ketten a labdára irányultak, én nem éreztem ebben, hogy piros lapot érdemelt volna, és azt gondolom, az ő szabálytalanságuk sem volt az – azzal kompenzálni akart a játékvezető. Sajnos mi kaptuk az elsőt. De én inkább a mérkőzés pozitívumait szeretném kiragadni, és hogy így kell folytatnunk. A legjobb pillanatban szerezték a második gólt, a második félidő elején. Utána azért megvoltak a lehetőségeink, hogy kiegyenlítsünk. Van hiba az ő védekezésükben is, úgyhogy verhető ez a csapat” – értékelt Juhász Roland.

„Nagyon büszke vagyok a játékosaimra, én azt hiszem, semmit nem veszítettünk el, és szerintem ők is ezt gondolják. Ha tizenegy a tizenegy ellen és tíz a tíz ellen nézzük, megnyertük a mérkőzést 1–0-ra. Akkor kaptunk ki, amikor emberhátrányban voltunk. Két könnyű gólt kaptunk, és túl sok lehetőséget rontottunk el. Nagyon nehéz volt ilyen szinten emberhátrányban futballozni. A visszavágón a képlet egyszerű: nyernünk kell és legalább két gólt kell szereznünk” – kezdte az M4-nek adott értékelését Marko Nikolics, a fehérváriak vezetőedzője.

„Nem akarom kommentálni a játékvezető döntését, nagyon jó bíróról van szó. Nagyon köszönöm azoknak, akik szurkoltak nekünk, még egyszer szeretnék gratulálni a játékosoknak, hiszünk a továbbjutásban, és mindent meg fogunk tenni. Picit több szerencse kellett volna, megvoltak a helyzeteink, óriási fölényben voltunk, amikor tíz a tíz ellen játszottunk, de nem volt könnyű.”

„Mindig is hiszek a csapatomban, ám ami ennél is fontosabb, hogy a játékosaim is hisznek, és ezért vagyok optimista a visszavágóval kapcsolatban. Ha ma negatív eredményt értünk is el, akkor is optimista vagyok. Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a második mérkőzésen is harcolni fogunk az utolsó percig. Tovább álmodunk” – zárta mondandóját a szerb tréner.

BAJNOKOK LIGÁJA
PLAYOFFKÖR, 1. MÉRKŐZÉS

MOL VIDI FC–AEK ATHÉN 1–2 (0–1)
Budapest,
Groupama Aréna.Vezette:Gianluca Rocchi (Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini – olaszok)
MOL VIDI FC:
Kovácsik – Fiola, Juhász R., Vinícius, Stopira – Nego, A. Hadzic, Nikolov (M. Scsepovics, 54.) – Kovács I., Huszti – Lazovics.Vezetőedző:Marko Nikolics
AEK ATHÉN:Barkasz – Bakakisz, Ikonomu, Lambropulosz, Hult – Galanopulosz (Alef, 66.), Simoes – Bakaszetasz, Klonaridis (Hélder Lopes, 82.), Mantalosz – Livaja (Ponce, 86.).Vezetőedző:Marinosz Uzunidisz
Gólszerző:Lazovics (68.), ill. Klonaridis (34.), Bakaszetasz (49.)
Kiállítva:Huszti (23.), ill. Bakaszetasz (53.)

A visszavágót augusztus 28-án rendezik meg Athénban. A párharc győztese a Bajnokok Ligája csoportkörébe, vesztese az Európa-liga csoportkörébe kerül.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik