I. M. 2019.08.28 14:35 Frissítve: 2019.08.29 23:35

BL, El: elegük lett az angol szurkolóknak, az UEFA-hoz fordultak

Összefogtak az Arsenal, a Chelsea, a Liverpool és a Tottenham szurkolói, és az Európai Labdarúgó-szövetséghez (UEFA) fordultak panaszaikkal, észrevételeikkel. Mint ismert, utóbbi két csapat vívta a Bajnokok Ligája-döntőt, míg előbbi kettő az Európa-liga fináléját.

A Chelsea által megnyert Európa-liga-döntőre kevés angol szurkoló utazott el Bakiba (Fotó: AFP)

 

A Liverpool és a Tottenham drukkerei összesen 33 286 jegyet kaptak a június elsejei BL-döntőre – azaz a 68 ezres Wanda Metropolitano alig felét tölthette meg a két résztvevő csapat szurkolótábora. Az Európa-liga fináléjának a helyszínválasztásával akadt probléma: Bakiba sok Arsenal- és Chelsea-szimpatizáns nem tudott elutazni az egekbe szökő költségek, vagy éppen a rendkívül hosszú és viszontagságos út miatt. Ráadásul az „ágyúsok” örmény középpályása, Henrih Mhitarjan biztonsági okokból nem tartott a társakkal Azerbajdzsánba.

A négy angol klub drukkerei összefogtak, és levélben fordultak az UEFA-hoz. Hat vázlatpontos tervet küldtek az európai szövetségnek, és többek között azt kérték, hogy a nemzetközi kupadöntőket jó közlekedési viszonyokkal rendelkező városokban rendezzék, amelyekben lehetőleg nagy befogadóképességű stadion van. Fontos továbbá számukra a mozgássérült drukkerek számára való helybiztosítás, valamint azt javasolták, hogy egy-egy fináléra az UEFA a belépők 80 százalékát a két résztvevő csapat számára biztosítsa.

„A Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga döntőjében szerepelni nagyszerű élménynek kellene lennie egy klub szurkolóinak. Ehelyett már az is nehézséget okoz, hogy eljussanak a mérkőzésre. A problémák a jegyek elosztásától és árától kezdve a lehetetlen utazási körülményekig terjednek. Azok a drukkerek, akik a döntőig vezető úton mindenhová elkísérték csapatukat, nem mehettek el a fináléra. A csoportkör sorsolásán mindenki ott lesz, kivéve azok, akik nélkül nem létezne az európai futball – a szurkolók. Arra hívjuk fel az UEFA figyelmét, hogy erősítse a szurkolókkal való kapcsolatát, és kerüljenek napirendre olyan javaslatok, amelyeket mi most tettünk” – idézi a The Guardian a négy angol klub szurkolótábora által közösen írt levelet.

2019.09.18 20:31:28

Bajnokok Ligája CS. Z., H. D.

Látványos, jó meccs, gólzáporos második félidő: az Atlético a kontrákkal, a Juve a fejjátékkal nem bírt.

2019.09.18 20:38:46

Bajnokok Ligája BACSKAI JÁNOS

Tartalékos gigász a tartalékos gigász ellen: Di María duplája döntött. • BL-csúcsot állított be a Galatasaray.

2019.09.17 20:18:10

Bajnokok Ligája H. Á.

A Salzburg sorozatban hatodik tétmeccsén győzött, ezúttal hat gólt szerezve.

2019.09.17 11:14:16

Bajnokok Ligája H. D.

A német együttes közelebb állt a győzelemhez, de nem született gól a mérkőzésen.