BL, El: a válogatottnak már szerencsét hozott a Fehérvár-meccs bírója

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2019.07.15. 12:08
null
Az ír Paul McLaughlin vezeti a Fehérvár visszavágóját (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség nyilvánosságra hozta, mely játékvezetők fújják a sípot az e heti Bajnokok Ligája- és Európa-liga-selejtezőkön.

 

A Bajnokok Ligájában a Ludogorec–Ferencváros összecsapást Donatas Sumsas vezeti. A 30 esztendős litván szakember 2016 óta vezet nemzetközi mérkőzéseket, magyar klubcsapat meccsén még nem dolgozott. 2017-ben a magyar U17-es válogatottunk három mérkőzésén fújta a sípot. Az FTC mostani játékosai közül Csonka András és Szerető Krisztofer játszott azon a törökök elleni vereség során az U17-es Eb-n.

A felcsúti visszavágót négygólos előnyben váró Mol Fehérvár FK Zeta elleni Európa-liga-találkozóján az ír Paul McLaughlin dirigál majd. A 39 éves bíró 2014 óta kap feladatot nemzetközi meccseken. Ő vezette 2014-ben a Magyarország–Albánia felkészülési mérkőzést, amelyen Pintér Attila csapata Priskin Tamás büntetőjével 1–0-ra győzött. A fehérváriak mostani keretéből Pátkai Máté és Futács Márkó kezdő volt azon a találkozón a Puskás Ferenc Stadionban.

A Budapest Honvéd vilniusi meccsén a norvég Rohit Saggi lesz a játékvezető. A fiatal, 27 éves sípmester a felnőttek között eddig csupán két nemzetközi találkozót vezetett: tavaly júliusban egy Európa-liga-selejtezőt (Bananc–FK Sarajevo) és márciusban a Liechtenstein–Andorra felkészülési mérkőzést.

A Kukësi–Debrecen párharc visszavágójával az UEFA a bolgár Sztaniszlav Todorovot bízta meg. A 42 éves játékvezető 2007 óta dolgozik nemzetközi meccseken. Magyar klubcsapat találkozóján még nem fújt, 2013-ban viszont ő vezette a Kukësi–Trabzonspor El-selejtezőt (0–2). Érdekesség, 2009-ben Todorov volt a bíró a Magyarország–Liechtenstein U19-es Eb-selejtezőn (4–0).

További hír, hogy a BL-ben kedden a Crvena zvezda–Suduva Marijampole mérkőzést Farkas Ádám vezeti, csütörtökön Karakó Ferenc a Kilmarnock–Connahs Quay Nomads, Berke Balázs pedig az Engordany–Dinamo Tbiliszi El-selejtezőn fújja a sípot.

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, VISSZAVÁGÓ, SZERDA
19.30:
Ludogorec (bolgár)–Ferencváros (magyar) (Tv: M4 Sport)
Az első mérkőzésen: 1–2

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 1. KÖR, VISSZAVÁGÓ
, CSÜTÖRTÖK
19.00: Zalgiris Vilnius(litván)–Budapest Honvéd(magyar) (m4sport.hu)
Az első mérkőzésen: 1–3
20.00:
Kukësi(albán)–Debreceni VSC(magyar)
Az első mérkőzésen: 0–3
20.00:
Mol Fehérvár(magyar)–FK Zeta(montenegrói) (Tv: Duna World)
Az első mérkőzésen: 5–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik