BL: egy Pool-drukker állapota kritikus, Roma-szurkolók előzetesben emberölési kísérlet gyanúja miatt

Vágólapra másolva!
2018.04.25. 07:55
Egy 53 éves ír férfi súlyosan megsérült, mivel a keddi Liverpool–AS Roma Bajnokok Ligája-elődöntő előtt összetűzésbe keveredett a vendégszurkolók egy csoportjával – számolt be róla a BBC.

Nehéz estéjük volt a liverpooli rendőröknek (Fotó: AFP)
Nehéz estéjük volt a liverpooli rendőröknek (Fotó: AFP)
Nehéz estéjük volt a liverpooli rendőröknek (Fotó: AFP)
Nehéz estéjük volt a liverpooli rendőröknek (Fotó: AFP)
Nehéz estéjük volt a liverpooli rendőröknek (Fotó: AFP)

Az 53 esztendős Liverpool-szurkoló súlyos fejsérülést szenvedett, jelenleg kórházban ápolják, állapota kritikus. A liverpooli rendőrség egy 25 és egy 26 éves Roma-drukkert letartóztatott emberölés kísérletének gyanúja miatt.

Az eset a találkozó előtt, helyi idő szerintnagyjából 19.35 órakor történt nem messze a Liverpool stadionjától. A szemtanúk beszámolója szerint az 53 éves áldozatot egy nadrágszíjjal verték fejbe.

A Liverpool – amely az elődöntő első meccsén 5–2-re nyert a Roma ellen – közleményt adott ki az ügyben. A kommünikében az áll, hogy az áldozat és családja számíthat a klub teljes támogatására, illetve a Liverpool mindenben segít a hatóságoknak az ügy felgöngyölítése érdekében.

A BBC szerint nem ez volt az egyetlen összecsapás a két csapat fanatikusai között. Mintegy nyolcvan vendégszurkoló abban a mellékutcában közelítette meg az Anfieldet, amelyben a Liverpool hívei gyülekeztek. A brit közszolgálati műsorszolgáltató felvételén látszik, hogy egy drukker kalapáccsal a kezében sétál a csetepaté közben. Összesen kilenc embert vett őrizetbe a rendőrség az utcai összetűzés miatt.

Az AS Roma szerint randalírozó szurkolói szégyent hoztak a klubra.

„Az AS Roma mélységesen elítéli szurkolóink egy kis csoportjának sajnálatos viselkedését, amellyel szégyent hoztak a klubra és az Anfielden jelen lévő Roma-drukkerek példásan viselkedő többségére, mivel összetűzésbe keveredtek a Liverpool szimpatizánsaival.

A labdarúgásban nincs helye effajta viselkedésnek, klubunk együttműködik a Liverpoollal, az UEFA-val és a hatóságokkal.

Klubunk együtt érez és imádkozik a kórházban fekvő 53 éves Liverpool-szurkolóért és családjáért”
– áll a Roma közleményében.

Összecsaptak a liverpooliak a rómaiakkal:

Merseyside Police on Twitter

Statement from Chief Superintendent Dave Charnock following the Champions League semi-final between Liverpool and AS Roma https://t.co/pQfP0IOx2H


Liverpool FC on Twitter

Liverpool Football Club statement: https://t.co/ntWP6a8SLC

AS Roma on Twitter

La nota dell'AS Roma https://t.co/VbfO0Awpsk



BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
LIVERPOOL (angol)–ROMA (olasz) 5–2 (2–0)
Liverpool, Anfield. V: Brych (német).
LIVERPOOL: Karius – Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain (Wijnaldum, 18.), Henderson, Milner – Szalah (Ings, 75.), Firmino (Klavan, 93.), Mané. Menedzser: Jürgen Klopp
ROMA: Alisson – Fazio, Manolasz, Juan Jesus (Perotti, 67.) – Florenzi, Strootman, De Rossi (Gonalons, 67.), Kolarov – Nainggolan – Cengiz Ünder (Schick, a szünetben), Dzeko. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco
G: Szalah (35., 45.), Mané (56.), Firmino (62., 69.), ill. Dzeko (81.), Perotti (85. – 11-esből)

ONLIVE TUDÓSÍTÁS ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik