BL: egy középső védője maradt a Manchester Citynek

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2019.09.17. 20:00
null
Nicolás Otamendi (balra) John Stones sérülése miatt új társat kap a védelem közepén (Fotó: AFP)
A Premier League-idény első hónapját kihagyó John Stones izomsérülés miatt nem állhat Josep Guardiola rendelkezésére szerdán a Sahtar Doneck ellen, ezért a Manchester City kényszermegoldásként Fernandinhót alkalmazhatja Nicolás Otamendi társaként Harkivban.

 

„Fernandinho meg tud birkózni a feladattal, kitaláljuk, hogy legyen – mondta Guardiola a csapat keddi sajtótájékoztatóján. – Nem attól vagy jó edző, ahogy a kellemes gondokat kezeled, hanem, attól, hogyan jössz ki egy szorult helyzetből. Menedzserként óriási kihívás egy belső védővel összerakni a csapatot, de szeretem, amikor bizonyíthatok.”

A Sahtar tréfálta már meg a Manchester Cityt a Bajnokok Ligájában (2017 őszén 2–1-re nyertek hazai pályán), de az előző idényben Angliában 6–0-ra, Ukrajnában 3–0-ra nyertek Guardioláék.

A Sky Sports műsorában két korábbi angol válogatott védő, Jamie Carragher és Gary Neville elemezgette a Manchester City helyzetét a hátvédsorban. Neville úgy véli, Stones sérülése nélkül is nagy bajban van a nyáron Vincent Kompanyt elengedő, Aymeric Laporte-ot pedig 2020 elejéig elvesztő City.

„Otamendi nagyon könnyen átjátszható, Stonesszal gyenge párost alkotnak, nagyon sebezhető a City védelme. Guardiola rég lemondott róluk, ezért hozta korábban Laporte-ot. Ha nem talál ki valamit, nemcsak a Bajnokok Ligáját veszíti el újra a City, hanem már az angol bajnoki versenyfutást is” – mondta Neville, aki szerint Guardiola akár ötvédős felállásra is válthat, s a belső hármas védősorba visszavonhatja Olekszandr Zincsenkót, Joao Cancelót vagy Kyle Walkert is.

„Ez egy megoldás lehet, de szerintem olyan B-terven gondolkozik, amivel mindenkit meglep majd” – tette hozzá.

Carragher szerint működőképes lehet Fernandinho bevetése, Guardiola ragaszkodik a 4–3–3-as felálláshoz, amelyet nem akar megbontani. Ám kétli, hogy ez hosszú távon vagy a PL-rangadókon is megoldás lehet, de ő sem vár javulást Stones visszatérésétől.

„Belső védő voltam, tudom, egy páros akkor működik jól, ha van egy nagy testvér és egy kis testvér. A Liverpoolnál Virgil van Dijk a nagy testvér, Joel Matip mellette biztonságban érzi magát, és sokkal jobban játszik, de Van Dijk nélkül sokkal bizonytalanabb. Olyan ez, mint amikor az anya csak a nagy testvérével engedi ki teljes nyugalommal az utcára a kis tesót. A Citynél Stones és Otamendi is kis testvér, nincs mellettük Kompany vagy Laporte, és biztos, hogy rémesen izgul miattuk” – mondta Carragher.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
1. FORDULÓ
A-CSOPORT

18.55: FC Bruges (belga)–Galatasaray (török) (Tv: Spíler1)
21.00: Paris Saint-Germain (francia)–Real Madrid (spanyol) (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
B-CSOPORT
18.55: Olympiakosz Pireusz (görög)–Tottenham Hotspur (angol) (Tv: Spíler2)
21.00: Bayern München (német)–Crvena zvezda (szerb) (Tv: Spíler1)
C-CSOPORT
21.00: Dinamo Zagreb (horvát)–Atalanta (olasz)
21.00: Sahtar Doneck (ukrán)–Manchester City (angol), Harkiv
D-CSOPORT
21.00: Bayer Leverkusen (német)–Lokomotiv Moszkva (orosz)
21.00: Atlético Madrid (spanyol)–Juventus (olasz) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik