BL: eddig mintegy 1.3 milliárdot ér a Vidinek a menetelés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.15. 14:23
A Mol Vidi FC labdarúgócsapata mintegy 1.3 milliárd forintos pénzdíjban részesül az eddigi Bajnokok Ligája-meneteléséért.

A Blikk még a Malmö elleni párharc előtt a Vidi menetelése kapcsán utánajárt, hogy a magyar bajnok az addigi eredmények után mekkora pénzjutalomban részesül az UEFA-tól – az együttes a Dudelange elleni, első selejtezőkörös sikerért mintegy 90 millió forintnyi összeget kap, míg a Ludogorec elleni továbbjutásért körülbelül 122 millió forintos jutalom jár.utánajárt, hogy a magyar bajnok az addigi eredmények után mekkora pénzjutalomban részesül az UEFA-tól – az együttes a Dudelange elleni, első selejtezőkörös sikerért mintegy 90 millió forintnyi összeget kap, míg a Ludogorec elleni továbbjutásért körülbelül 122 millió forintos jutalom jár.

A Malmö elleni, 3. selejtezőkörös párharc mintegy 154 millió forintos összeget von maga után. Mivel a fehérvári csapat továbbjutott, legrosszabb esetben is az Európa-liga csoportkörében folytathatja, amiért további mintegy 900 millió forintot biztosan zsebre tehet.

Ez összesen majdnem 1.3 milliárd forintos garantált bevételt jelent eddig a klubnak.

Amennyiben bejutna a Bajnokok Ligája csoportkörébe, akkor az mintegy 4.9 milliárd forintos összeget érne a Mol Vidi FC-nek.

BAJNOKOK LIGÁJA
3. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
BAJNOKI ÁG
MOL VIDI FC–Malmö FF (svéd) 0–0
Továbbjutott:
a Mol Vidi FC, 1–1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik