BL, H-csoport: Dybala triplázott, CR nélkül is könnyedén nyert a Juve

Vágólapra másolva!
2018.10.02. 20:49
null
Cristiano Ronaldo ezúttal nem a pályán, hanem a lelátóról segítette a Juvét (Fotók: AFP)
Paulo Dybala mesterhármasával a Juventus hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Young Boyst a labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának második fordulójában.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

H-CSOPORT
Juventus (olasz)–Young Boys (svájci) 3–0 (2–0)
Torino, Juventus Stadion, 40 961 néző. Vezette: Karaszjov (orosz)
Gólszerző: Dybala (5., 33., 69.)

Manchester United (angol)–Valencia (spanyol) 0–0
Manchester, Old Trafford, 73 569 néző. Vezette: Vincic (szlovén)

Az „Öreg Hölgy” a Fiatal Fiúk ellen.

Ezt a párosítást látva nem biztos, hogy elsőre mindenki egy Bajnokok Ligája-mérkőzésre gondolna, márpedig a Juventus és a Young Boys a legrangosabb európai kupasorozat keretein belül csapott össze egymással.

CSAKNEM 90 ÉVE NEM KEZDETT ÍGY A JUVE

A Juventus az 1929–1930-as szezon óta először nyerte meg idénybeli első kilenc tétmérkőzését. A torinói sztárcsapat a Serie A-ban hét forduló után hibátlan és a BL csoportkörében is két győzelemmel kezdett.

Az olasz csapatból hiányzott a Valencia ellen azonnali piros lappal kiállított és egymeccses eltiltással sújtott Cristiano Ronaldo, aki ebben az idényben a Juve eddigi összes tétmérkőzésén bekerült a kezdőcsapatba. A portugál sztár távollétében Paulo Dybala és Mario Mandzukic alkotta a támadóduót, míg mögöttük Federico Bernardeschi futballozott. Massimiliano Allegri vezetőedző ezen a találkozón visszatért a 3–4–1–2-es felálláshoz, a védelemben Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci és Medhi Benatia, a két szélen Juan Cuadrado és Alex Sandro kapott szerepet.

A Juve nagyszerűen kezdte a meccset, Bonucci előreívelt labdáját Dybala kapásból, okosan helyezte a kapu bal oldalába. Túl sok kifogásolnivalót sem az olasz középhátvéd indításában, sem az argentin befejezésében nem lehetett találni (1–0).

Az első félidő hajrájához közeledve szép ellentámadás végén Dybala ismét betalált. Kudarcba fulladt a svájciak letámadási kísérlete, a Juve játékosai szépen kihozták a labdát, majd az ellenfél tizenhatosához felérve Blaise Matuidi lövésre szánta el magát, az életerős kísérlet után a labda kipattant a Young Boys kapusáról, s a berobbanó Dybala közelről nem hibázott (2–0).

A második játékrész elején Dybalát csak centiméterek választották el a harmadik góljától, jobblábas próbálkozása után a labda a kapufán csattant, majd egy perccel később megint csak ő volt főszerepben, felrúgták a tizenhatoson belül, ám Szergej Karaszjov úgy ítélte meg, hogy a Young Boys védője a labdát találta el. A következő szezonban már a BL-ben is alkalmazzák a videobírót, akkor valószínűleg nem fog előfordulni olyan, hogy egy ilyen becsúszásért nem jár büntető…

De Dybala nem adta fel, a 69. percben meglőtte a harmadik gólját. A gyors labdajáratás végén, Cuadrado előkészítése után a Juve 10-esének nem okozott gondot a kapuba kotorni a labdát (3–0).

Filippo Inzaghi, Alessandro Del Piero és Arturo Vidal után Paulo Dybala a Juventus történetének negyedik játékosa, aki a Bajnokok Ligájában triplázott. Az argentin a legutóbbi három tétmeccsén ötször volt eredményes, az azt megelőző tizenkettőn összesen kétszer.

A vendégek az utolsó negyedórában Mohamed Ali Camara kiállítása miatt már emberhátrányban küzdöttek, de újabb gól nem esett. A Juve magabiztos győzelmet aratott, így két forduló után százszázalékos teljesítménnyel, kapott gól nélkül vezeti a csoportot.

A Fiatal Fiúknak bőven van még mit tanulniuk az „Öreg Hölgytől”…

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus 2 2 0 0 5–0 +5 6
2. Manchester United 2 1 1 0 3–0 +3 4
3. Valencia 2 0 1 1 0–2 –2 1
4. Young Boys 2 0 0 2 0–6 –6 0
Paulo Dybala az est hőse Torinóban
Paulo Dybala az est hőse Torinóban
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik