BL, D-csoport: Dybala volt a hős, hátrányból nyert a Juventus

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2019.10.22. 22:54
Bár sokáig hátrányban volt, Paulo Dybala duplájának köszönhetően a Juventus 2–1-re nyert a Lokomotiv Moszkva ellen a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, a D jelű négyesben. A korábbi mérkőzésen az Atlético Madrid 1–0-ra legyőzte a Bayer Leverkusent.

Paulo Dybala szállította a győzelmet a Juventusnak (Fotó: AFP)
Paulo Dybala szállította a győzelmet a Juventusnak (Fotó: AFP)
Paulo Dybala szállította a győzelmet a Juventusnak (Fotó: AFP)
Paulo Dybala szállította a győzelmet a Juventusnak (Fotó: AFP)
Paulo Dybala szállította a győzelmet a Juventusnak (Fotó: AFP)

JUVENTUS–LOKOMOTIV MOSZKVA

Nem sokan gondolták volna, hogy az idényben még veretlen Juventus megizzad a Lokomotiv Moszkva ellen, pedig nem sokon múlott az orosz bravúr.

A torinóiak előtt hiába adódott rengeteg lehetőség az első félidőben, Leonardo Bonucci és a hazai védelem hibája után a moszkvaiak kerültek előnybe: az olasz védő és Juan Cuadrado is elengedte a megiramodó vendégeket, s bár Joao Mário lövését még védte Wojciech Szczesny, a kipattanónál már tehetetlen volt Alekszej Mirancsukkal szemben (0–1).

Az addig is óriási fölényben futballozó Juventus a szünet után még nagyobb sebességre kapcsolt, és a hajrához érve feltörte az addig stabilan tartó reteszt: Paulo Dybala a 77. percben óriási gólt bombázott a jobb felsőbe, majd két minutummal később közelről is betalált (2–1). Az argentin támadó immár 13 gólnál jár a Bajnokok Ligájában, ennél többel csak Filippo Inzaghi, Michel Platini, David Trezeguet és Alessandro Del Piero büszkélkedhet a Juventus korábbi játékosai közül.

Győzelmének és jobb gólkülönbségének köszönhetően a Juventus visszavette az első helyet a Leverkusent legyőző Atlético Madridtól.

Álvaro Morata fejese három pontot ért az Atlético Madridnak (Fotó: AFP)
Álvaro Morata fejese három pontot ért az Atlético Madridnak (Fotó: AFP)

ATLÉTICO MADRID–BAYER LEVERKUSEN

A jelenlegi erőviszonyok mellett a statisztika sem a Leverkusen sikerét ígérte: a német csapatok a legutóbbi öt látogatásuk alkalmával mindössze egyszer távoztak ponttal az Atlético Madrid otthonából, míg a legutóbbi sikerükig egészen 1996 októberéig vissza kell menni (Atlético Madrid–Borussia Dortmund 0–1).

Diego Simeone együttese ezúttal a rosszabbik arcát mutatta, a Leverkusen jobban futballozott az enervált játékkal kirukkoló ellenfelénél az első félidőben, ám igazán nagy helyzetet egyik oldalon sem jegyezhettünk fel. Tegyük hozzá, a szünetbeli gól nélküli állás nem meglepő az Atlético esetében, amely az idényben eddig lejátszott 12 meccsén nyolcszor nem talált kapuba az első játékrészben, igaz, 11-szer gólt sem kapott.

A folytatásban Diego Costa került reflektorfénybe, aki elpuskázott lehetősége mellett gyanús körülmények között esett el a tizenhatoson belül, Artur Dias sípja azonban néma maradt.

Az áttörést végül a csereként beálló Álvaro Morata hozta meg, aki Renan Lodi remek, bal oldalról érkező beadása után a jobb alsóba fejelt (1–0). A 27. életévét szerdán betöltő támadó ezzel az első olyan játékos lett, aki a Real Madrid és az Atlético színeiben is betalált a legrangosabb európai kupasorozatban.

Újabb vereségével a Leverkusen reményei gyakorlatilag elszálltak – már ami a nyolcaddöntőbe való továbbjutást illeti –, a madridiak tartják a lépést a Juventusszal.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

D-CSOPORT
Atlético Madrid (spanyol)–Bayer Leverkusen (német) 1–0
(Morata 78.)
Juventus (olasz)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 2–1 (Dybala 77., 79., ill. Mirancsuk 30.)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus321
7–3+47
2. Atlético Madrid321
5–2+37
3. Lokomotiv Moszkva31
23–5–23
4. Bayer Leverkusen3

31–6–50
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik