BL, D-csoport: az Atlético két, a Juve három góllal nyert

Vágólapra másolva!
2019.10.01. 22:54
null
Joao Félix gólja törte meg a jeget (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid 2–0-s, a Juventus 3–0-s győzelemmel folytatta szereplését a Bajnokok Ligájában az egymás elleni döntetlen után: a spanyol együttes a Lokomotiv Moszkvát, az olasz pedig a Leverkusent múlta felül a D-csoport 2. fordulójában.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

D-CSOPORT
Lokomotiv Moszkva–Atlético Madrid 0–2
(Joao Félix 48., Thomas 58.)
Juventus–Leverkusen 3–0 (Higuaín 17., Bernardeschi 62., C. Ronaldo 89.)

Idegenbeli BL-formáját elnézve nem várhatta túlzottan bizakodóan az oroszországi kirándulást az Atlético Madrid, amely a keddit megelőző legutóbbi kilenc idegenbeli mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg a legrangosabb európai kupasorozatban.

Diego Simeone együttese ennek ellenére igencsak bekezdett a Lokomotiv Moszkva otthonában, a 9. percben már hárommal is vezethetett volna, de nem sikerült élnie a lehetőségekkel. Az oroszok kezdeti kábultságukból magukhoz térve szintén betalálhattak volna, igaz, akkora helyzetük nem volt ehhez, mint ami Diego Costa előtt adódott: a válogatott csatár egy szöglet utáni továbbcsúsztatást követően három (!) méterről nem találta el a kaput.

A szünet után viszont góllá érett a vendégek fölénye, sőt, negyedóra alatt rögtön kétszer is mattolták az egyébként parádésan védő Guilherme kapuját: előbb Joao Félix szerezte meg az első atléticós BL-gólját egy kipattanó után, majd Thomas lőtt a leshatárról az üres kapuba (0–2). A portugál támadó a klub történetének legfiatalabb BL-gólszerzője lett 19 évesen és 325 naposan, Sergio Agüero (20 éves, 106 napos) rekordját adta át a múltnak.

Az Atléticónak ennyi elegendőnek is bizonyult a sikerhez, és legyőzött ellenfelét megelőzve előreugrott a csoport második helyére, az eggyel többet vágó Juventus mögé.

A Juventus–Leverkusen (3–0) mérkőzésről itt olvashat bővebben!

AZ ÁLLÁS
1. Juventus 2 1 1 5–2 +3 4
2. Atlético Madrid 2 1 1 4–2 +2 4
3. Lokomotiv Moszkva 2 1 1 2–3 –1 3
4. Bayer Leverkusen 2
2 1–5 –4 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik