R. Gy., B. Á. 2019.10.01 20:44 Frissítve: 2019.10.02 11:01

Fél gőzzel is biztos Juventus-siker, idegenben nyert az Atlético

A labdarúgó Bajnokok Ligája D-csoportjának 2. fordulójában a Juventus a Bayer Leverkusent fogadta, és könnyedén, három góllal nyert. Idegenben aratott sikert a spanyol Atlétcio Madrid, amely a Lokomotiv Moszkva otthonából hozta el a három pontot.

Higuaín kezdte meg a gólgyártást Torinóban (Fotó: AFP)


BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

D-CSOPORT
Lokomotiv Moszkva–Atlético Madrid 0–2
(Joao Félix 48., Thomas Partey 58.)
Juventus–Leverkusen 3–0 (Higuaín 17., Bernardeschi 62., C. Ronaldo 89.)

JUVENTUS–LEVERKUSEN

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET ELOLVASNI!

A Juventus és a Leverkusen játékstílusa miatt számíthattunk rá, hogy nem lesz túlságosan izgalmas a meccs, de amit a két csapat az első félidőben művelt, az keveseknek okozott örömet. Mondjuk, a Juve-szurkolóknak hajszállal azért mindenképpen, hiszen egy védelmi hiba után a 17. percben Higuaín szépen kilőtte 16-ról a jobb alsót. 1–0

A gól után a Juventus visszaállt, várta a német támadásokat, de azok csak szövődtek, szövődtek, helyzetek nem alakultak ki belőlük. Így hiába volt több a labdabirtoklás német oldalon, ezzel az első játékrészben semmire sem mentek.

A második félidőben valamivel nagyobb lett az iram, a Leverkusen is megpróbált támadni, de ezekben az akciókban kevés átütőerő volt, így elég volt megráznia magát a Juventusnak, és a 62. percben máris kétgólosra hízott az előny Bernardeschi révén. 2–0

A második gól után kedvet kapott a játékhoz a hazai csapat, a Leverkusen pedig minden mindegy alapon letámadott. De ezt sem tette sokáig, a Juve pedig Cristiano Ronaldo révén még a végén is betalált. 3–0

Az olasz csapat  végül is könnyedén szerezte meg a győzelmet, miközben úgy lehetett érezni, hogy még csak meg sem izzadt a sikerért.

LOKOMOTIV MOSZKVA–ATLÉTICO MADRID

Idegenbeli BL-formáját elnézve nem várhatta túlzottan bizakodóan az oroszországi kirándulást az Atlético Madrid, amely a keddit megelőző legutóbbi kilenc vendégségbeli mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg a legrangosabb európai kupasorozatban.

Diego Simeone együttese ennek ellenére igencsak bekezdett a Lokomotiv Moszkva otthonában, a 9. percben már hárommal is vezethetett volna a spanyol csapat, azonban nem sikerült élni a lehetőségekkel. Az oroszok kezdeti kábultságukból magukhoz térve szintén betalálhattak volna, igaz, akkora helyzetük nem volt ehhez, mint ami Diego Costa előtt adódott: a válogatott csatár egy szöglet utáni továbbcsúsztatást követően három (!) méterről nem találta el a kaput.

A szünet után góllá érett a látogatók fölénye, sőt, negyedóra alatt rögtön kétszer is mattolták az egyébként parádésan védő Guilhermét: előbb Joao Félix szerezte meg az első atléticós BL-gólját egy kipattanó után, majd Thomas Partey lőtt a leshatárról az üres kapuba (0–2). A portugál támadó a klub történetének legfiatalabb BL-gólszerzője lett 19 évesen és 325 naposan, egy bizonyos Sergio Agüero (20 éves és 106 napos) rekordját adta át a múltnak.

Az Atlético számára ennyi elegendőnek is bizonyult a sikerhez, és legyőzött ellenfelét megelőzve előreugrott a csoport második helyére, az eggyel többet vágó Juventus mögé.

AZ ÁLLÁS
1. Juventus 2 1 1
5–2 +3  4
2. Atlético Madrid 2 1 1 4–2 +2  4
3. Lokomotiv Moszkva 2 1 1 2–3 –1  3
4. Bayer Leverkusen 2 2 1–5 –4  0
2020.02.26 12:11:50

Bajnokok Ligája BORBÉLY LÁSZLÓ

Ghánai menekülttáborban született, kanadai-libériai kettős állampolgár, értéke üstökösként emelkedik.

2020.02.25 20:47:55

Bajnokok Ligája B. J.

Mertens gyönyörű és történelmi találatára Griezmann válaszolt, a hajrában Vidalt kiállították, Piqué lesérült.

2020.02.25 13:40:34

Bajnokok Ligája B. L.

A Chelsea a 2. félidő elején tört meg • Jorginho sárgák, Alonso piros miatt nem játszhat Münchenben.

2020.02.19 20:50:55

Bajnokok Ligája B. J.

A tartalékos, több nagy helyzetet is elpuskázó spanyoloknak csak a szépítésre futotta a lelkes olaszok ellen.

2020.02.19 20:10:48

Bajnokok Ligája BABJÁK BENCE (London, összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A német csapat legelső BL-nyolcaddöntőjében idegenbeli győzelemmel kezdett, és nagyot lépett a továbbjutás felé.