BL: CR nem lőtt gólt, de így is megdöntött egy csúcsot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.26. 08:10
A szerda esti, Bayern München elleni 2–1-es siker volt Cristiano Ronaldo pályafutásának 96. győztes Bajnokok Ligája-meccse, amivel megelőzte a vonatkozó rangsorban korábbi csapattársát, Iker Casillast.

A Bayern München–Real Madrid találkozóig CR, valamint a jelenleg az FC Portót erősítő Casillas egyaránt 95 győztes BL-mérkőzéssel, holtversenyben vezette a rangsort, ám immár Cristiano Ronaldo nevével kezdődik a lista. Az ötszörös aranylabdás támadónál senki sem hagyta el többször győztesen a pályát a legrangosabb európai kupasorozatban.Bayern München–Real Madrid találkozóig CR, valamint a jelenleg az FC Portót erősítő Casillas egyaránt 95 győztes BL-mérkőzéssel, holtversenyben vezette a rangsort, ám immár Cristiano Ronaldo nevével kezdődik a lista. Az ötszörös aranylabdás támadónál senki sem hagyta el többször győztesen a pályát a legrangosabb európai kupasorozatban.

Ronaldót és Casillast nem mellesleg a barcelonai legenda, Xavi követi 91 diadallal, majd újabb két spanyol ikon, Iniesta és Raúl követi a rangsorban 79 megnyert BL-találkozóval.

Érdekességként Lionel Messi, a Barca argentin zsenije a hatodik helyen áll e kategóriában 73 győztes meccsel a háta mögött.

OptaJohan on Twitter

96 - Cristiano Ronaldo has now won 96 Champions League games, more than any other player. Triumphant.


BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAYERN MÜNCHEN (német)–REAL MADRID (spanyol) 1–2 (1–1)
München,
Allianz Aréna, 70 000 néző. Vezette: Kuipers (holland)
BAYERN MÜNCHEN: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (Süle, 34.), Hummels, Rafinha – J. Martínez (Tolisso, 75.) – Robben (Thiago, 8.), Th. Müller, J. Rodríguez, Ribéry – Lewandowski. Vezetőedző: Jupp Heynckes
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal (Benzema, 67.), Varane, S. Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro (Kovacic, 83.), Kroos – Isco (Asensio, a szünetben) – L. Vázquez, C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Kimmich (28.), ill. Marcelo (44.), Asensio (57.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik