A BL más kávéház: nyert Münchenben a Real Madrid

Vágólapra másolva!
2018.04.25. 20:35
A labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében Bayern München 2–1-re kikapott odahaza a Real Madridtól.
C. Ronaldo (balra) gólcsendet hirdetett, de így is nyert a Real (Fotók: AFP)
C. Ronaldo (balra) gólcsendet hirdetett, de így is nyert a Real (Fotók: AFP)

 

BAJNOKOK LIGÁJA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
BAYERN MÜNCHEN (német)–REAL MADRID (spanyol) 1–2 (1–1)
München,
Allianz Aréna, 70 000 néző. V: Kuipers (holland)
BAYERN MÜNCHEN: Ulreich – Kimmich, J. Boateng (Süle, 34.), Hummels, Rafinha – J. Martínez (Tolisso, 75.) – Robben (Thiago, 8.), Th. Müller, J. Rodríguez, Ribéry – Lewandowski. Vezetőedző: Jupp Heynckes
REAL MADRID: K. Navas – Carvajal (Benzema, 67.), Varane, S. Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro (Kovacic, 83.), Kroos – Isco (Asensio, a szünetben) – L. Vázquez, C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Gólszerző: Kimmich (28.), ill. Marcelo (44.), Asensio (57.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A Bajnokok Ligája egyik legjobban várt, de mindenképpen leggyakrabban előforduló párharca előtt a németek „háromemberes” előnyt adtak a címvédőnek, lásd a hazaiak David Alaba, Manuel Neuer, Kingsley Coman, Arturo Vidal sérült négyesét, miközben a spanyoloktól csak Nacho Fernández volt maródi.

A volt realos Arjen Robben pedig az első percekben dőlt ki, őt a volt barcelonás Thiagóval váltotta a minden hájjal megkent müncheni edző, Jupp Heynckes – aki 1998-ban BL-t nyert a madridiakkal, aztán már müncheni mesterként párszor csúnyán megtréfálta őket.

Robben helyére Thomas Müller húzódott ki a jobb szélre, de ott nem remekelt, az első helyzet pedig a Real jobb oldali mindenese, Daniel Carvajal előtt adódott, aki elhamarkodottan a kapus ölébe pazarolta lehetőségét.

Bezzeg a másik jobbhátvéd, Joshua Kimmich nem hibázott, kihasználta a Real-védelem siralmas helyezkedését – a gólpasszt pedig ki más is adhatta volna, mint a nyáron Madridból Münchenbe száműzött James Rodríguez (1–0)?

A gól után kidőlt a sorból Jérome Boateng is, de Franck Ribéry talán a mérkőzést is eldönthette volna, ha ordító ziccerben nem bukik meg labdakezelésből. Továbbra is a Bayern volt az úr, Mats Hummels és Müller is kihagyott egy-egy lehetőséget – aztán az addig borzasztóan bizonytalan, az első gólban főludas Marcelo egyenlített a derült égből, kapásból, meg egy Carvajal-beadásból (1–1).

A szünet után újabb gólt lőtt a címvédő, Rafinha kapitális hibáját a Lucas Vázquez, Marco Asensio kettős használta ki okosan (1–2) – aztán Ribéry pár perc alatt megfordíthatta volna a mérkőzést, de háromszor is védett lövése után Navas, egyszer ráadásul emberfeletti bravúrral, gondolatolvasó módon. Asensio a szünetben állt be, Isco helyére, Zinédine Zidane később beküldte Karim Benzemát is, a lesérülő Carvajal helyére, azaz mindkét mesternek át kellett szerveznie menet közben a csapatát (Vázquez ment egy sorral hátrább végül).

Benzema kihagyta a maga szokásos helyzetét, miközben Javi Martínezt is kényszerből kellett lecserélni, a hajrában aztán nem született gól, helyzetet sem láthattunk – kikapott odahaza a Bayern, nehéz helyzetbe lavírozva magát.

Nehézbe, de messze nem reménytelenbe.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

KEDDEN
Liverpool (angol)–Roma (olasz) 5–2 (Szalah 35., 45., Mané 56., Firmino 62., 69., ill. Dzeko 81., Perotti 85. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik