CR a BL-himnuszt énekelte, Henrynak nem tetszett, amit Chicharito tett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.23. 11:07
Véget ért a Bajnokok Ligája negyeddöntője, szerdán a Real Madrid és a Juventus csatlakozott a kedden továbbjutó Barcelonához és Bayern Münchenhez. A pénteki sorsolás előtt visszapillantunk a két utolsó negyeddöntő-mérkőzés érdekességeire, azaz újra itt a BL-legek!

Közös ötös. Javier Chicharito Hernández az ötödik játékos, aki a Manchester United mellett a Real Madrid mezében is gólt tudott szerezni a BL-ben. (Korábban: Michael Owen, David Beckham, Ruud van Nistelrooy és Cristiano Ronaldo). A mexikói egyébként 896 nap után volt eredményes a BL-ben.Közös ötös. Javier Chicharito Hernández az ötödik játékos, aki a Manchester United mellett a Real Madrid mezében is gólt tudott szerezni a BL-ben. (Korábban: Michael Owen, David Beckham, Ruud van Nistelrooy és Cristiano Ronaldo). A mexikói egyébként 896 nap után volt eredményes a BL-ben.

Tökéletes elődöntő. A pártatlan szurkolók szempontjából a lehető legjobb forgatókönyv valósult meg a BL kieséses szakaszában. A jelen és a múlt szempontjából is a mezőnyből négy kiemelkedő klub jutott a legjobb négybe: a Bayern München (25), a Barcelona (30), a Juventus (22) és a Real Madrid (31) rendelkezik a legtöbb elődöntővel a rangos sorozatban.

Az elmúlt hat szezon 24 BL-elődöntős helyéből 15-öt a Real Madrid, a Barcelona és a Bayern München szerzett meg.

A legidősebb „Öreg Hölgy”. A Juventus a Bajnokok Ligája-érában még sosem állt fel ilyen magas átlagéletkorú kezdőcsapattal, a 31 év és 28 nap rekordot jelentett a Monaco elleni visszavágón.

A legdefenzívebb „Öreg Hölgy”. A Monaco szerdán szembesült Jürgen Klopp – a nyolcaddöntő visszavágója előtt mondott – igazságával, azaz a futball egyik legnagyobb kihívása legyőzni egy olyan olasz csapatot, amelynek jó a döntetlen.

A Juventus az első félidőben mindössze két alkalommal próbálkozott lövéssel, ez negatív rekord a szezonban.

További érdekesség, hogy a Monacónak a Juventus elleni párharc két mérkőzésén 28 lövése volt, ebből 6 talált kaput. Az olaszoknak a 180 perc alatt tízzel kevesebb (18) lövésük volt, ugyanúgy hatszor találtak kaput, és egyszer ünnepelhettek gólt – büntetőből szerezték.

A nap elcsúszása. Giorgio Chiellini már az első percben izzasztó szituációba került a Monaco elleni második mérkőzésen. Az olasz hátvéd kézzel „korrigált” és akadályozta meg, hogy Moutinho kapura törjön.

Oblak, a téglafal. Az Atlético Madrid cserekapusa kitűnő formában véd Moyá sérülése óta, ezt a Real Madrid ellen egy héttel ezelőtt és szerdán is bizonyította: 15 védése volt a királyiak elleni visszavágón, ez a legtöbb a jelenlegi BL-szezonban. Diego Simeone megint aranyra lelt.

James Rodríguez sok kolumbiai szurkolónak lehet egyenlő „Istennel”, a BL-ben egyelőre nem halhatatlan, „csak” teremtő. A Real Madrid támadója alakította ki a legtöbb helyzetet (11) csapattársai számára a BL kieséses szakaszában.

A Real Madrid győztes találatát megelőzően is övé volt a kulcspassz.

A nap legfurcsább nem befújt büntetője. Ha a tizenhatoson kívül történik, vajon lefújták volna?

Cristiano Ronaldo-rovat. Ha BL-nap, akkor biztos nem maradunk rekord vagy elképesztő statisztika nélkül. Mára is jutott mindkettőből. A portugál a Real Madridban 61 mérkőzésen 75 találatban működött közre (gól vagy gólpassz) a BL-ben, emellett pedig ő az egyetlen mezőnyjátékos, aki az elmúlt öt szezonban egyaránt több mint tíz mérkőzésen lépett pályára a BL-ben.

És még egy nem hivatalos rekord CR-től. Énekelte már valaki korábban a Bajnokok Ligája himnuszát a játékosok közül?

Iker „50” Casillas. A Real Madrid kapusa ötvenedik alkalommal nem kapott gólt BL-mérkőzésen, ezzel utolérte a holland Edwin van der Sart.

A nap legszebb kapufája Andrea Pirlóé.


Gareth Bale nélkül jobb a Real Madrid? Erre nehéz lenne válaszolni, de a tények makacs dolgok. A Real Madrid 2014–2015-ben nyolc mérkőzést játszott a walesi nélkül, mind a nyolcat megnyerte.

Javier Hernández továbbjutást érő góljáról és a mérkőzésen átélt érzelmi hullámvasútjáról mi is megemlékeztünk, de egy régi barát, Wayne Rooney sem feledkezett meg róla. A Manchester United csatára a Twitteren gratulált a mexikói gólszerzőnek.

(Fotó: Twitter)
(Fotó: Twitter)
Nem sokan hittek benne (Fotó: Twitter)
Nem sokan hittek benne (Fotó: Twitter)

Királyi fogadtatás: a Real Madrid csapatbuszának útja a Santiago Bernabéu felé.


Vajon mit érezhettek a Manchester United-drukkerek, mikor a klub két korábbi játékosa, Ronaldo és Chicharito összehozta a Real Madrid továbbjutást érő gólját?

Nem fáj (Fotó: Twitter)
Nem fáj (Fotó: Twitter)

És mit érzett Thierry Henry, amikor Ronaldo és Chicharito összehozta a Real Madrid továbbjutást érő gólját? Ezt már pontosan tudjuk: az Sky Sportsnál televíziós szakértőként dolgozó francia csatárlegenda nem volt lenyűgözve. De nem a góllal volt gondja.

(Fotó: Youtube)
(Fotó: Youtube)

„Számomra ez Ronaldo gólja. Neki kellett volna megköszönnie, nem úgy ünnepelni, mintha vb-t nyert volna. Meg kellett volna fordulnia és Ronaldóval ünnepelnie” – kritizálta Hernández gólörömét Henry. A mexikói a mérkőzés után köszönetet mondott Ronaldónak.

Henry ezért neheztel Chicharitóra?

Ibrahimovic már tudja, ki lesz a BL-győztes! A PSG svéd csatára szerint a katalánok megérdemelten ejtették ki csapatát, és meg sem állnak a BL-győzelemig.

Ibra már tudja (Fotó: Twitter)
Ibra már tudja (Fotó: Twitter)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik