Egy durva hiba és Messi jó helyzetbe hozta a Barcelonát a Chelsea ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2018.02.20. 20:40
null
Összehozták az egyenlítő gólt: Lionel Messi és Andrés Iniesta (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Chelsea a londoni Stamford Bridge-en 1–1-es döntetlent játszott a Barcelonával. Az angol bajnoki címvédő a mezőny legjobbja, Willian góljával szerezte meg a vezetést a második félidő derekán, ám egy súlyos egyéni hiba után Lionel Messi ki tudott egyenlíteni a 75. percben.

Bár az első percekben a „centertelenített" – Álvaro Morata és Olivier Giroud a kispadon ült, Pedro, Eden Hazard és Willian játszott elöl – Chelsea mozgott jobban, a lendület 15 perc elteltével kicsit kifulladt, és következett a Barcelona. Ernesto Valverde csapata időnként nyomasztó labdabirtoklási fölényt harcolt ki, ám a Chelsea erre rá sem hederített – a rengeteg passzból a vendégek egyszer tudtak helyzetet kialakítani, Lionel Messi precíz beadását a hosszún helyezkedő Paulinho bólintotta kapu mellé. Ettől eltekintve igazán komoly nyomást nem sikerült a hazai kapura helyezni, Luis Suárez eltűnt a védők között, és Messi is csak ritkán tudta megbontani a Chelsea védelmét.

Újabb 15 perc után jött a váltás, a Chelsea feltolta a védekezését, és egyértelműen jobban hajrázott az első félidőben – a Barcelona kizárólag a szerencséjének köszönhette, hogy nem került hátrányba. Az első veszélyeztető Marcos Alonso volt, akinek szabadrúgását Marc-André ter Stegen védte. Aztán Willian következett, aki kétszer észlelte, hogy nem tud előrefelé passzolni és kétszer eresztett meg egészen pazar átlövést – de mindkétszer óriási kapufát lőtt gól helyett. Mondjuk Ter Stegenen egyik sem múlt, a kapus csak szemmel verte a labdákat.

Willian (kékben) az első félidőben kétszer is megdöngette a kapufát (Fotó: AFP)
Willian (kékben) az első félidőben kétszer is megdöngette a kapufát (Fotó: AFP)

Ami nem sikerült ekkor, sikerült a szünet után Williannek – bár előbb jött még újabb negyedórányi szinte teljesen meddő Barcelona-fölény, egy kisebb Suárez-lehetőséggel. A 62. percben aztán Cesc Fabregas eltört egy labdát, amely Andrés Iniestáról szögletre csorgott. A Chelsea a bal oldalon kisszögletet végzett el, s Hazard észrevette, hogy Willian „visszasunnyog” a tizenhatos körívére és teljesen üresen áll. A belga passzolt, Willian megtolta a labdát kifelé, majd okos, lapos átlövéssel a Barcelona kapujának bal alsó sarkába talált (1–0)! Mit mondjunk, megdolgozott a gólért!

Az meg már a Barcelona védelmére nézve terhelő, hogy miért hagyták üresen Williant, aki az első félidőben kétszer is majdnem gólt szerzett átlövésből...

A 75. percben a Barcelona kvázi ajándékba kapott egy gólt: Andreas Christensen balhátvédből keresztbe passzolt a saját tizenhatosa előtt, csak éppen nagyon pontatlanul... A bal szélen Andrés Iniesta rácsapott a labdára, okosan visszagurított Lionel Messi elé, aki laposan a kapuba lőtt (1–1) – ez volt az argentin klasszis első találata a Chelsea ellen a BL-ben! Egészen durva védelmi hibát büntettek meg kíméletlenül a látogatók, akik ezzel egy csapásra jó helyzetben találták magukat.


A hajrá már sem helyzetet, sem gólt nem hozott (játékot is alig), a Barcelona az eredménnyel elégedett lehet, a játékával nem feltétlenül, ám a Stamford Bridge-en elért 1–1 jó esélyt biztosít a továbbjutásra. A Chelsea meg nagyon bánhatja azt a durva egyéni hibát, amely azt eredményezte, hogy a győzelem kicsúszott a londoni csapat kezéből. Folytatás a Camp Nouban.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
CHELSEA (angol)–FC BARCELONA (spanyol) 1–1 (0–0)

London,Stamford Bridge. V:Cakir (török)
CHELSEA:Courtois – Azpilicueta, Christensen, Rüdiger – Moses, Kanté, Fabregas (Drinkwater, 84.), M. Alonso – Pedro (Morata, 83.), Willian – E. Hazard.Menedzser:Antonio Conte
BARCELONA:Ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba – Rakitic, Paulinho (Aleix Vidal, 62.), Busquets, Iniesta (A. Gomes, 91.) – Messi, L. Suárez. Vezetőedző:Ernesto Valverde
Gólszerző: Willian (62.), ill. Messi (75.)

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek