Az Európa-liga új esélyese: az Atlético Madrid!

Vágólapra másolva!
2017.12.05. 20:40
null
Simeone: Uraim, ez van! (Fotó: AFP)
Az Európa-ligában folytatja a közelmúltban két Bajnokok Ligája-döntőt is játszó Atlético Madrid, amelynek a továbbjutásért nyerni kellett volna a Chelsea otthonában, de csak döntetlenre végzett – az AS Roma ellenben a Qarabag hazai legyőzésével a C-jelű csoport élén végzett.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
C-CSOPORT
Chelsea (angol)–Atlético Madrid 1–1
(Szavics 75. – öngól, ill. Saúl Níguez 56.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Azzal tudattal vágott neki londoni kalandjának az Atlético Madrid, hogy ebben a BL-idényben még csak gólt sem szerzett idegenben, ezúttal pedig még ahhoz is győznie kell, hogy reménykedhessen, és szoríthasson a Rómában vendégeskedő Qarabagnak.


Egy Fernando Torres-helyzetecskével kezdődött a mérkőzés, de pontatlanul lőtt a volt Chelsea-sztár – ezután a volt Atlético Madrid-játékos, Álvaro Morata percei következtek, aki lőtt jobbal és ballal, jobbról és balról, csak éppen rendre kifogott rajta Jan Oblak, és így járt a nagyon aktív Davide Zappacosta is.

A madridiak támadásairól sokat elmond, hogy a náluk korábban kölcsönben szereplő Chelsea-kapus, Thibaut Courtois kint maradt a szünetben a pályán, melegíteni…

Két Andreas Christensen-helyzettel folytatta a Chelsea, csakhogy közte egy másik ex, Filipe Luís kapufát lőtt, majd Torres passzát Saúl Níguez gólra váltotta. 0–1!

Természetesen tovább rohamozott a csoportelsőségre hajtó Chelsea, de az AM elővette a legszebb Diego Simeone-védekezést, mindig akadt egy önkívületi állapotban mentő harcos az ötös környékén vagy azon belül.

Csak éppen erre az idényre elfogyott a szerencse, mert Sztefan Szavics lábáról a saját kapujába vágódott Eden Hazard lövése: 1–1, cserébe három ziccert is elszórakoztak az angolok.

A gólok

És ezzel együtt mást is, ugyanis Rómában…

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN

AS Roma (olasz)–Qarabag (azeri) 1–0 (D. Perotti 53.)

A Roma számára egyszerű volt a képlet: ha nyer, biztosan kvalifikálja magát a kieséses rendszerbe.

A gól nélküli első félidő után a második játékrész elején a Roma megszerezte a vezetést Diego Perotti góljával – a találat erősen lesgyanús körülmények között esett.

Ez maradt a vége, a Chelsea–Atlético Madrid eredménye (1–1) mellett a Roma megnyerte a csoportját.

A C-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Roma 6 3 2 1 9– 6 +3 11
2. Chelsea 6 3 2 1 16– 8 +8 11
3. Atlético Madrid 6 1 4 1 5– 4 +1 7
4. Qarabag 6 2 4 2–14 –12 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik