BL: Moyest is meglepte az MU pocsék teljesítménye

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.25. 23:05
null
Moyes szerint pocsékul játszó csapata megérdemelte, amit Pireuszban kapott (Fotó: Action Images)
A Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőjében az Olympiakosz hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Manchester United csapatát. Az angolok végig gyengébben játszottak, Domínguez és Campbell góljával megérdemelten nyert a hazai gárda. Michael Carrick nem ért egyet ezzel a véleménnyel, de menedzsere őszintén bevallotta: csapata borzalmas teljesítménye őt is meglepte.

„Csalódást keltő éjszaka volt ez számunkra, győzni jöttünk ide – így a mérkőzést követően Michael Carrick, a Manchester United középpályása. – Az első félidőben sokat birtokoltuk a labdát, de az ellenfél góljai a semmiből jöttek, hiszen helyzeteik sem voltak, semmilyen problémát nem okoztak nekünk, de ez aztán remek pozícióba helyezte őket. Nincs még vége semminek, nyilvánvalóan nem egy ideális helyzet ez számunkra, ám csakis előre nézünk; reméljük, a visszavágón elérjük a megfelelő eredményt. Van esélyünk az Old Traffordon, úgy érzem. Lehet most bűnbakot keresni, de a klubnál mindenki le van sújtva az eredmények miatt.”

„Bizony ennél jobban kell játszanunk a jövőben. Tudtam, hogy az Olympiakosz erős csapat, teljesítménye egyáltalán nem lepett meg. Ilyen rosszul még nem játszottuk európai kupamérkőzésen, én sem gondoltam volna, hogy ennyire gyengék lehetünk. Ezzel a teljesítménnyel ennél az eredménynél jobbat nem lehetett kiérdemelni. Nem voltak ennek előjelei. Mindent megteszünk, hogy továbbjussunk a kettő nullás vereség ellenére, ezúttal nem mutattuk meg, milyen erő rejlik csapatunkban. Nem is érdemeltünk volna meg most bármilyen sikert. Megfelelően kezdtük a mérkőzést, de megmutatkozott, hogy ez kevés. Ennél jobban kell futballoznunk, de elszántak vagyunk, lesz lehetőségünk a javításra. Játékosaimnak mondhatni, fáj ez a mérkőzés, pontosan tudják, hogyan teljesítettek. Egy jó van ebben a találkozóban, hogy lesz egy visszavágó is, azon továbbjuthatunk. Nem tudtunk betalálni, de mindig is jó volt a görögök hazai mérlege, így ez valahol várható volt. Vállalom a felelősséget, ez az én csapatom” – értékelt David Moyes, a Manchester United menedzsere.

„Azt tettük, amit tennünk kellett a győzelemért – mondta Joel Campbell, az Olympiakosz középpályása. – Ügyesen támadtunk, erősek voltunk hátul, mindent beleadtunk a sikerért. Megérdemeltük a győzelmet.”

„Egy Unitedhez hasonló nagyszerű csapatot így legyőzni különleges dolog. Nem titkolom az örömöm, büszke vagyok a játékosaimra. Nagyszerű pillanata volt ez a klubnak. De jön még a visszavágó az Old Traffordon, ahol a United egészen más lesz. A 2–0 nem elég a továbbjutáshoz, aki ezt hiszi, az hatalmas tévedésben van. Adott a feladat: úgy kell dolgoznunk az Old Traffordon, hogy történelmet írjunk. A legjobb pillanatot választottuk arra, hogy megmutassuk, a görög futball él és virul, az Olympiakosz pedig fel tudja venni a versenyt a nagyokkal” – vélekedett Míchel, a pireusziak mestere.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
OLYMPIAKOSZ (görög)–MANCHESTER UNITED (angol) 2–0 (1–0)

Karaiszkakisz-stadion, 30 000 néző. V: Rocchi (olasz)
OLYMPIAKOSZ: Roberto – Leandro Salino, Holevasz, Manolasz, Marcano – Maniatisz, N’Dinga – Campbell (Torrijos, 67.), Domínguez (Machado, 76.), Peréz (Váldez, 87.) – Olaitan. Vezetőedző: Míchel
MU: De Gea – Smalling, Ferdinand, Vidics, Evra – Cleverley (Kagava, 61.), Carrick – Valencia (Welbeck, 60.), Rooney, Young – Van Persie. Menedzser: David Moyes
G: Domínguez (38.), J. Campbell (55.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik