Öt góllal küldte haza a Manchester City az olaszokat

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.10.22. 20:50
null
Sergio Agüero fordította meg a mérkőzést (Fotók: AFP)
A Manchester City öt góllal küldte haza az Atalantát a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának rangadóján, a Dinamo Zagreb és a Sahtar Doneck pedig nem bírt egymással.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ
C-CSOPORT
Manchester City (angol)–Atalanta (olasz) 5–1
(Agüero 34., 38. – a másodikat 11-esből, Sterling 58., 64., 69., ill. Malinovszkij 28. – 11-esből)
Kiállítva: (Foden 83., Manchester City)
Sahtar Doneck (ukrán)–Dinamo Zagreb (horvát) 2–2 (Konopljanka 16., Dodo 75., ill. Olmo 25., Orsic 60. – 11-esből)

MANCHESTER CITY–ATALANTA ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

Ki gondolta volna fél emberöltővel ezelőtt is, hogy az Atalanta Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre érkezik a Manchester Cityhez? Abszolúte más utakon épült fel a két csapat, amely közül most a 2500 drukkere által támogatott olaszok kezdek jobban, és az első ziccer az övék volt, de Timothy Castagne közelről a kapu fölé fejelt – a másik oldalon Sergio Agüero hibázott az ötös előtt, ő lábbal.

Nem tudni, hibázott-e azzal Pep Guardiola, hogy a kispadra ültette a Nicolás Otamendi, John Stones párost, és a Rodri, Fernandinho kettőst játszatta a védelem közepén, mindenesetre tény, a csapatkapitány Fernandinho teljesen fölöslegesen összehozott egy 11-est az Atalantának, Ruszlan Malinovszkij pedig nem tévesztett célt (0–1). Rodri még az első félidőben lesérült, Stones váltotta, Sergio Agüero duplájával pedig már a City térhetett pihenőre: az argentin ék előbb Raheem Sterling beadását értékesítette, majd a Sterling által kiharcolt büntetőt váltotta gólra (2–1).

Egy kis stat: Ez volt Agüero 100. európai kupamérkőzése, és azokon a 60. gólja, angol klub színeiben nála csak Didier Drogba (36), Thierry Henry és Ruud van Nistelrooy (35-35) eredményesebb a BL-ben, kettővel, illetve eggyel-eggyel.

Gian Piero Gasperini, az Atalanta minden hájjal megkent mestere a szünetben beküldte a Mario Pasalic, Luis Muriel kettőst, de Kevin De Bruyne és az egyre jobban futballozó Phil Foden remek előkészítése után Raheem Sterling az ötösről a léc alá bombázott – nagyon szomorúan vonultak a középkezdéshez ezt követően a bergamóiak, látszott, lélekben feladták. Sterling éppen ekkor jött bele, két gyönyörű góllal végképp elvette az olaszok kedvét – az angol szélső 13 mérkőzést játszott az idényben a City színeiben, 16 kanadai pontot termelve!

Belefért most neki egy ziccer elpuskázása is, és hasonló cipőbe lépett Agüero is, aki tíz idénybeli citys fellépésén ugyanennyi gólnál jár. Phil Foden jókedvűen osztogatta a jobbnál jobb labdákat (amíg rutintalanul ki nem állíttatta magát), de Rijad Mahrez és Ilkay Gündogan is jegyzett egy-egy remekbe szabott gólpasszt. 5–1

Méghogy nem esélyese a BL-nek a Manchester City, ahogyan azt Pep Guardiola fejtegette a minap...

MANCHESTER CITY–ATALANTA ONLIVE KÖZVETÍTÉS ITT!

SAHTAR–D. ZAGREB

A két forduló után három ponttal álló csapatok ukrajnai meccsén a hazaiak szerezték meg a vezetést a 16. percben: Marlos jobbról középre lőtt labdáját a berobbanó Jevheny Konopljanka lekezelte, majd éles szögből a hálóba lőtte (1–0).

Nem egészen tíz percig tartott a hazai előny: a 25. percben Mislav Orsic beadására Dani Olmo érkezett remek ütemben, és Andrij Pjatov kapust megelőzve közelről a hálóba perdített (1–1).

AZ ELSŐ FÉLIDŐ GÓLJAI

A fordulás után a vendégek kerültek előnybe: a videózást követően végrehajtott tizenegyesből Orsic magabiztosan helyezett a kapu jobb oldalába. (1–2).

Egy kis stat: Orsic öt gólban vállalt részt az idei BL-csoportkörben (négy gól, egy gólpassz); a meccs lefújásakor ő vezette a BL-idény kanadai táblázatát.

A doneckiek azonban nem engedték, hogy a horvát bajnok három ponttal távozzon: a 75. percben Alan Patrick álompasszal ugratta ki Dodót, és a magát középre cselező cserejátékos – miután elfektette Dominik Livakovic kapust is – estében a kapu közepébe lőtt (2–2).

Egy kis stat: Dodo a Sahtar történetének 80. „brazil gólját" szerezte; csak a Barcelonában szerzett több BL-gólt brazil labdarúgó, 85-öt. (Opta)

A MÁSODIK FÉLIDŐ GÓLJAI

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Manchester City 3 3 10–1 +9 9
2. Dinamo Zagreb 3 1 1 1 6–4 +2 4
3. Sahtar Doneck 3 1 1 1 4–6 –2 4
4. Atalanta 3 3 2–11 –9 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik