BL, C-csoport: Guardiola cseréi döntöttek, hibátlan a Man. City

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.10.01. 22:55
null
Raheem Sterling villanása győzelmet ért a Manchester City számára (Fotó: AFP)
A Sahtar Doneck 2–1-re legyőzte az Atalantát a labdarúgó Bajnokok Ligája C-csoportjának a 2. fordulójában. A négyes későbbi találkozóján a Manchester City 2–0-ra nyert a Dinamo Zagreb ellen.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ
C-CSOPORT
Atalanta–Sahtar Doneck 1–2
(D. Zapata 28., ill. Moraes 41., Szolomon 95.)
Manchester City–Dinamo Zagreb 2–0 (Sterling 66., Foden 95.)

MANCHESTER CITY–DINAMO ZAGREB

Pep Guardiolát nagy csapás érte a mérkőzés előtt, a Manchester City orvosi stábja ugyanis sérülést fedezett fel a gárda kulcsemberénél, Kevin De Bruynénél, a belga játékmester így nem állhatott a tréner rendelkezésére.

Az angolokat persze így sem kellett félteni, tekintve, hogy a Rijad Mahrez, Sergio Agüero, Bernardo Silva támadóhármassal kezdték el a Dinamo Zagreb elleni összecsapást.

A Manchester City nem is okozott meglepetés, s rögtön saját térfelére szorította a horvátokat, ráadásul helyzeteket is szép számmal dolgozott ki – először Sergio Agüero szerezhetett volna vezetést, majd a 22. percben Ilkay Gündogan lőtt kapufát, egy perccel később pedig már David Silva előtt adódott lehetőség, ám a spanyol is célt tévesztett.

Gól nélküli első játékrész után a második félidőben Guardiola beküldte Raheem Sterlinget is, aki tíz perccel később, a 66. percben megszerezte a vezetést a Citynek.



A hosszabbításban a szintén csereként bálló Phil Foden is megvillant, így a Manchester City 2–0-ra legyőzte a Dinamo Zagrebet, s két mérkőzés után hat ponttal vezeti a C-csoportot.

ATALANTA–SAHTAR DONECK

Az Atalanta a 16. percben Josip Ilicic révén büntetőt hibázott, tizenkét perccel később viszont már ünnepelhetett, egy beadást követően Duván Zapata használta ki, hogy aláfutott a labdának a kapus, és az olaszok kolumbiai támadója hat méterről a vendégek kapujába bólintott.


A Sahtar még az első félidő hajrájában egyenlített, a 41. percben Alan Patrick szépen ugratta ki Júnior Moraest, aki eltolta a labdát a kapus mellett, majd hét méterről laposan a kapuba belsőzött (1–1).

A második játékrész kevesebb helyzetet hozott az elsőnél – a döntő gól a hajrában jött, a hosszabbítás ötödik percében, kontra végén Manor Szolomon volt eredményes, amivel a Sahtar 2–1-re legyőzte az Atalantát.

AZ ÁLLÁS
1. Manchester City 2 2 5–0 +5 6
2. Dinamo Zagreb 2 1 1 4–2 +2 3
3. Sahtar Doneck 2 1 1 2–4 –2 3
4. Atalanta 2 2 1–6 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik