BL: Budapest döntőt rendez, Madridban is finálé lesz!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.20. 17:57
null
A 2019-es női BL-döntő helyszíne: a Groupama Aréna!
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) bejelentette, hogy az Atlético Madrid új stadionjában, a Wanda Metropolitanóban rendezik a 2018–2019-es Bajnokok Ligája-szezon döntőjét. Ugyanebben az idényben a Ferencváros stadionjában, a Groupama Arénában kerül sor a női BL-fináléra!

 

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a spanyol sztárcsapat létesítményében azért nem lehet megrendezni Európa legrangosabb kupasorozatának döntőjét, mert nincs elég hely a VIP-szektorban, azonban mégsem az azeri Baki nyert.

A Wanda Metropolitanót a múlt hétvégén avatta fel az Atlético Madrid.

Azerbajdzsán sem marad döntő nélkül, ott rendezik ugyanis a 2018–2019-es szezonban az Európa-liga fináléját, míg az európai Szuperkupa-mérkőzésre Isztambulban, a Besiktas stadionjában kerül sor.

A legközelebbi BL-döntő egyébként Kijevben lesz, csakúgy mint a női is, viszont nem ugyanabban a stadionban.

Óriási magyar siker, hogy a Ferencváros stadionja, a Groupama Aréna adhat otthont a sorozat női fináléjának 2019-ben!

„Végre saját szemünkkel láthatjuk Budapesten, hol tart Európa női klubelitje. Az év legnagyobb női összecsapását rendezzük meg 2019-ben a Groupama Arénában – leszámítva persze a magyar válogatott számomra oly fontos összecsapásait. A BL-döntő segítségével idehaza híveket szerzünk a női futballnak, külföldön pedig újabb rajongókat a magyar főváros számára” mondta az mlsz.hu-nak a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, az UEFA végrehajtó bizottságának magyar tagja, Csányi Sándor.

„Az elmúlt években UEFA- és FIFA-kongresszust is rendeztünk, volt itt U19-es Eb, és készülünk az eddigi legnagyobb hazai vonatkozású futballesemény, a 2020-as Eb négy mérkőzésére is. Az UEFA döntése nemcsak a javuló infrastrukturális helyzetünket igazolta vissza ezzel a határozatával, hanem a női labdarúgás fejlesztéséért tett erőfeszítéseinket is elismerte, támogatta” – fogalmazott az elnök.

Jakabfi Zsanett az eddigi egyetlen magyar női játékos, aki BL-győztesnek mondhatja magát. A 40-szeres válogatott labdarúgó a VfL Wolfsburggal 2013-ban és 2014-ben is megnyerte a sorozatot.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik