BL: Bonucci és Chiellini mehetne a Harvardra leckét adni – Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.24. 00:46
null
Mourinho úgy véli, a Juventus jelenleg más szintet képvisel, mint a Manchester United (Fotó: AFP)
Mint arról beszámoltunk, a Juventus 1–0-s győzelmet aratott a Manchester United vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. Az MU menedzsere, José Mourinho a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a torinói klub két belső védőjét, Leonardo Bonuccit és Giorgio Chiellinit méltatta, valamint kijelentette, már a sorsolás pillanatában tudták, hogy a csoport második helyéért kell megküzdeniük a Valenciával.

„Hogy őszinte legyek, a Juventus más szintet képvisel. Stabilak, tapasztaltak és tudják, mit csinálnak. Néhányan csak Cristiano Ronaldo és Dybala teljesítményét nézik, de érdemes figyelemmel kísérni Bonuccit és Chiellinit is. Ha nekik jól megy, nagyon nehéz feladatuk van az ellenfeleknek. Mehetnének a Harvardra leckét adni középhátvéd-védekezésből. Fantasztikus, amit művelnek. Akkora támaszt jelentenek a Juventusnak, hogy támadásban is megadják a szabadságot a csapatnak. Ha ugyanis elveszítik a labdát, nyugodtan mondhatják azt, hogy »semmi probléma, itt vagyunk«” – mondta Mourinho, majd saját játékosairól beszélt.

„Semmi sem akart összejönni. Azt gondoltam, hogy elcsíphetünk egy pontot, de sajnos nem sikerült. A játékosokra viszont nem lehet panaszom, mert mindent megpróbáltak és mentálisan végig erősek voltak. Megérdemeltek volna egy gólt az erőfeszítéseikért – vélekedett a portugál szakember, aki Romelu Lukakura külön is kitért. – Nincs jó passzban. Nemcsak a gólok nem jönnek tőle, de a csapattársakkal sem jó a kapcsolata a pályán. Ám ő a csatárunk, ezért bízunk benne.”

Mourinho a sajtótájékoztató végén elárulta, egy percig sem reménykedtek abban, hogy első helyen juthatnának tovább a csoportból – bár matematikai esélyük még mindig van rá.

„A Juventus az egyik legfőbb esélyes a Bajnokok Ligája megnyerésére. Amint megláttuk a sorsolást, tudtuk, hogy a második helyért küzdünk majd a Valenciával.”

A torinóiak vezetőedzője, Massimiliano Allegri méltatta csapatát, de nem volt teljesen elégedett.

„Jó meccset játszottunk, megérdemeltük a győzelmet. Elkövettünk néhány hibát a második félidőben, s ezáltal volt néhány helyzetük, de egyébként kiválóan védekeztünk. Alex Sandro nagyszerűen teljesített védekezésben és technikai szempontból is. A második játékrészben többet kellett volna birtokolnunk a labdát, sokszor oda tudtunk kerülni a kapujuk elé, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, ebben fejlődnünk kell.”

A torinói együttes nélkülözni kényszerült Mario Mandzukicot, s ez bizonyos részében rányomta a bélyegét a csapat játékára.

„Nélkülözhetjük őt, de a szélsőknek és a középpályásoknak jobban kell figyelniük a helyezkedésre és a területszűkítésre. Az első félidőben ez megvolt, Matics oldalán erőltettük a játékot, és nem adtunk esélyt nekik. Fejlődünk, de még ennél is többre lehetünk képesek. Meg kell értenünk, hogy néha hagyni kell az ellenfelet kezdeményezni és a kontrákra várni.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

H-CSOPORT
Manchester United (angol)–Juventus (olasz) 0–1 (0–1)
Manchester, Old Trafford, 73 946 néző. Vezette: Mazsics (szerb)
Gólszerző: Dybala (17.)
Young Boys (svájci)–Valencia (spanyol) 1–1 (0–1)
Bern,
Stade de Suisse, 31 120 néző. Vezette: Treimanis (litván)
Gólszerző: Hoarau (55. – 11-esből), ill. Batshuayi (26.)

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Juventus 3 3 6–0 +6 9
2. Manchester United 3 1 1 1 3–1 +2 4
3. Valencia 3 2 1 1–3 –2 2
4. Young Boys 3 1 2 1–7 –6 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik