Dupla 0: a Bayern minimalista produkcióval jutott be az elődöntőbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 20:32
null
Sven Ulreich (balra) és Joaquin Correa ütközete (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligájában érvényesítette a papírformát a Bayern München, amely bejutott az elődöntőbe a Sevilla ellen. A német rekordbajnok az idegenbeli győzelme után hazai pályán nem bírt a spanyol csapattal – a mérkőzés gól nélküli döntetlenre végződött, így a Bayern-edző Jupp Heynckes 12 találkozót számláló nyerősorozata is megszakadt az elitligában –, de a továbblépését így sem fenyegette veszély.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
BAYERN MÜNCHEN (német)–SEVILLA (spanyol) 0–0
München,
Allianz Aréna. V: Collum (skót).
BAYERN MÜNCHEN: Ulreich – Kimmich, J. Boateng, Hummels, Rafinha (Süle, 87.) – Javi Martínez – Th. Müller, James Rodríguez, Robben, Ribéry (Thiago Alcantara, 71.) – Lewandowski (S. Wagner, 77.).Vezetőedző: Jupp Heynckes
SEVILLA: Soria – J. Navas, Mercado, Lenglet, Escudero – Nzonzi, Banega – Sarabia (Sandro Ramírez, 70.), F. Vázquez (Nolito, 81.), J. Correa – Ben Yedder (Muriel, 65.). Vezetőedző: Vincenzo Montella
Továbbjutott: a Bayern München, 2–1-es összesítéssel

A Sevillának legalább két gólt kellett volna szereznie a továbbjutáshoz, ám így sem rontott neki ellenfelének. Persze ez nem is lett volna túl okos dolog, hiszen a Bayern az összes sztárját bevetette, és így veszélyesebb is volt az első félidőben. Főleg annak vége felé: előbb Franck Ribéry lövését védte David Soria, majd Jesús Navas mentett hatalmasat. Azért a Sevilla is próbálkozott, és eljutott egyszer-kétszer a müncheniek kapuja elé, de játékosai rendre rossz megoldást választottak – mint például Pablo Sarabia a 45. percben óriási helyzetben.

A második játékrészben a Bayern még nagyobb mezőnyfölénybe került, többször percekig a kapuja elé szegezte a Sevillát. A vendégek védelme állta a sarat, a támadásokra viszont már nem maradt erő. Az 59. percben gyakorlatilag a semmiből érkezett egy sevillai kapufa (Joaquín Correa fejelt a lécre Éver Banega szabadrúgása után), ezt leszámítva azonban nem kellett a szívükhöz kapniuk a bajor drukkereknek.

Nem ez volt az idény legjobb mérkőzése, a münchenieket azonban ez aligha érdekli, készülhetnek a BL-elődöntőre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik