A Bayern meg sem állt négyig a PSV ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.19. 20:42
null
Davy Pröpper (PSV) és Thiago Alcántara (Bayern) párharca nagyobb küzdést sejtet, a csapatok között nagyobb volt a különbség (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája D-csoportjában a Bayern München saját pályáján, az Allianz Arénában 4–1-re győzedelmeskedett a PSV Eindhoven ellenében. A találkozót aktívabban kezdő hazaiak lendülete végig kitartott, azonban a holland egyesület alacsonyabb fordulatszámon kezdett, és a mérkőzés végére szemmel láthatóan elfáradt.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
D-CSOPORT

Bayern München–PSV 4–1 (Th. Müller 13., Kimmich 21., Lewandowski 59., Robben 84., ill. Narsingh 41.)
FK Rosztov–Atlético Madrid 0–1 (Carrasco 62.)

AZ ÁLLÁS
1. Atlético Madrid 3 3 3–0 +3 9
2. Bayern München 3 2 1 9–2 +7 6
3. PSV Eindhoven 3 1 2 3–7 –4 1
4. Rosztov 3 1 2 2–8 –6 1

BAYERN MÜNCHEN–PSV

Ugyan egyik csapat sem tudott győzelemmel hangolni a találkozóra, mindkét együttes határozott célja volt a három pont megszerzése. A Bayerntől ez talán nem is annyira meglepő, ám az esélytelenebbnek vélt PSV részéről Jetro Willems, illetve a vezetőedző, Phillip Cocu is optimistán nyilatkozott az összecsapást megelőzően.

Sokáig azonban nem reménykedhettek, hiszen a hazaiak az első perctől kezdve dolgozták ki a helyzeteket, s a fölény a 13. percben érett góllá: Arjen Robben villámgyorsan elvégzett szöglete után az ötösnél üresen hagyott Thomas Müller könnyedén talált be (1–0).

A vendégek mintha megilletődve léptek volna pályára az Allianz Arénában, nem mertek bátran játszani, a bajorok előtt pedig így rengeteg szabad terület volt. Nem is kellett sokáig várni a második hazai gólra: a 21. percben David Alaba beadása után Joshua Kimmich közvetlen közelről fejelt a kapuba (2–0).

Ezt követően a holland gárda elkezdett akciókat építeni, ami – bár fordítva is elsülhetett volna – szépítő gólt eredményezett: a 41. percben egy kiugratást követően Luciano Narsingh óriási erővel bombázott Manuel Neuer kapujába (2–1).

Eseménydús első félidőt követően a második játékrészben sem unatkoztunk: a PSV elkezdte komolyan venni a mérkőzést, a Bayern azonban nem kegyelmezett: előbb a kipattanó labdát Robert Lewandowski a kapu torkából egyből a hálóba fejelte (3–1), majd Thiago Alcántara tökéletes ívelése után Arjen Robben szintén fejjel növelte csapata előnyét (4–1).

A hátralévő játékidőben több gól nem esett, a bajorok megérdemelten győztek.

Carrasco gólja három pontot ért az Atléticónak (Fotó: AFP)
Carrasco gólja három pontot ért az Atléticónak (Fotó: AFP)

ROSZTOV–ATLÉTICO MADRID

Az első félidő nem sok izgalmat hozott, az Atlético támadott, ki is alakított kisebb-nagyobb helyzeteket, a kapuba azonban nem sikerült betalálnia. A Rosztov védekezésre rendezkedett be, és ez nem változott egészen addig, amíg a spanyolok a 62. percben meg nem szerezték a vezetést. Juanfran húzott el a jobb oldalon, beadásába Fernando Torres ért bele, amivel két orosz védőt is megzavart, így a hosszún érkező Yannick Carrasco könnyedén lőhetett öt méterről a kapuba (0–1).

A gólt követően kijjebb jött a vendéglátó együttes, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg, ezt bizonyítja az is, hogy a hazaiaknak a 86. percben sikerült az első veszélyes lövésüket elereszteni. A madridi csapat próbálta növelni előnyét, de ez nyilvánvalóan nem volt sürgős számukra a vezetés tudatában.

Az eredmény nem változott, győzelmükkel a spanyolok továbbra is vezetik a csoportot a Bayern München előtt, és karnyújtásnyira kerültek a továbbjutástól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik