A Bayern München tovább tör a csúcs(ok) felé

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.20. 20:40
null
A Bayern München ötször is gólt ünnepelhetett a Besiktas ellen (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligájában a Bayern München öt góllal küldte haza a Besiktast a nyolcaddöntő első felvonásán, formalitássá degradálva ezzel a visszavágót. A BL történelmében odahaza még soha nem nyert ilyen arányban az első mérkőzésen a kieséses szakaszban egyetlen csapat sem!

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Bayern München (német)–Besiktas (török) 5–0 (Th. Müller 43., 66., Coman 53., Lewandowski 79., 88)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A Bayern München veterán trénere, Jupp Heynckes a Besiktas elleni mérkőzés előtt sorozatban a tizedik győzelmére készült a sorozatban, ráadásul a BL történetének legidősebb szakvezetőjeként – nem mellékesen a remélt újabb sikerrel arra is készült, hogy beállítja Csernai Pál Bayernjének rekordját: a magyar szakemberrel 1980-ban szintén tizennégy hivatalos találkozót nyert egymás után a München.

Akkor Klaus Augenthaler, Georg Schwarzenbeck, Paul Breitner, Karl-Heinz Rummenigge és Dieter Hoeness volt a sztár, ma Thomas Müller és Robert Lewandowski a legnagyobbak – miután a mérkőzés elején kiállították a vendégektől Domagoj Vidát, és sorozatban érkeztek a hazai helyzetek, tulajdonképpen csak az volt a kérdés, hogy meddig jut ezen a szép kedd estén a Bayern, mire lesz képes a fenti duó?

Nos, a gólok sorát Thomas Müller nyitotta meg, egy kis szerencsével és jó helyzetfelismeréssel, s ugyan az első félidőben volt egy-két helyzete a Besiktasnak, a szünet után hengerelt a bajor gépsor: a lengyel csatár adott egy gólpasszt Kingsley Comannak, aztán Müller duplázott, végül Lewandowski is betalált, mint a BL egyenes kieséses szakaszában szinte mindig, majd még egy gólt lőtt, történetesen Müller passzából.

Ugyan Németországban az ötös nem a legjobb érdemjegy, felénk igen: csillagos ötössel lépett gyakorlatilag a legjobb nyolc közé a Bayern, és újabb csúcsokra tör.

Minden értelemben.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A MÁSIK MAI MÉRKŐZÉSEN
CHELSEA (angol)–FC BARCELONA (spanyol) 1–1 (0–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik