Köszönte szépen a Barca: két öngól és két gólpassz az ellenféltől

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.04. 20:40
null
Jogos volt a hazai öröm a végén (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a Barcelona 4–1-re megverte a két öngólt is lövő AS Romát, ezzel nagyon közel került a továbbjutáshoz.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
FC Barcelona (spanyol)–AS Roma (olasz) 4–1 (1–0)
Barcelona, Camp Nou, 90 106 néző. V: Makkelie (holland)
BARCELONA: Ter Stegen – Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – S. Roberto (A. Gomes, 83.), Rakitic, Busquets (Paulinho, 66.), Iniesta (D. Suárez, 85.) – Messi, L. Suárez. Vezetőedző: Ernesto Valverde
ROMA: Alisson – B. Peres, Fazio, Manolasz, Kolarov – Pellegrini (Gonalons, 60.), De Rossi (Defrel, 77.), Strootman – Florenzi (El Shaarawy, 72.), Dzeko, Perotti. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco
Gólszerzők: De Rossi 38. – öngól, Manolasz 55. – öngól, Piqué 59., L. Suárez 87., ill. Dzeko 80.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az esélytelenek nyugalmával lépett pályára a kissé tartalékos, a sérült Radja Nainggolan, Cengiz Ünder kettőst nélkülöző AS Roma a Barcelona otthonában, de hamar elnémította a hazai közönséget – amely nem sokra rá nagyot fújt, mert végül nem járt büntető a 16-oson belüli Edin Dzeko, Samuel Umtiti ütközés után az olaszok javára.

Nem sokra rá fújhattak egy nagyot a vendégek is, lásd a kapufán csattanó Ivan Rakitic-tekerést, és a nagy fújások sodorták talán a pályára a pár tucat sárga léggömböt az első félidő derekán.

Amíg Nena egykori slágerét dúdolgattuk arról a bizonyos 99 luftballonról, a veterán Daniele De Rossi betalált, de a saját kapujába mentett Lionel Messi elől – ebben a BL-idényben már a negyedik alkalommal siettek a Barca segítségére öngóllal az ellenfelek.

Az UEFA a mérkőzés előtt kedveskedett a Chelsea ellen a 100. BL-gólját megszerző Lionel Messinek (Fotó: AFP)
Az UEFA a mérkőzés előtt kedveskedett a Chelsea ellen a 100. BL-gólját megszerző Lionel Messinek (Fotó: AFP)

 

A szünet után meglett az ötödik is, egy Ivan Rakitic-beadást Kosztasz Manolasz elsőre még a kapufára lőtt, de a kipattanót a földön ülve is a hálóba segítette – majd a máskor olyan magabiztos Alisson adott gólpasszt Luis Suárez harmatos tekerése után Gerard Piquének.

Két gól és egy gólpassz után is nagyon szomorúnak tűnt az olasz csapat.

Messiék ezt követően középtávoli lövésekkel veszélyeztettek, de nem adta fel a Roma sem, előbb a csereként De Rossi helyére beállt támadó, Grégoire Defrel hagyott ki óriási helyzetet, majd Edin Dzeko talált be első próbálkozásából, némi esélyt adva a csapatának – egy rövid időre, ugyanis a hajrában Federico Fazio adott egy gólpasszt Luis Suáreznek...

Két gól és két „ön-gólpassz” után végképp nagyon szomorúnak tűnt az olasz csapat...

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik