Messi vezette győzelemre a Barcelonát, mesterhármassal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.18. 18:50
null
Amikor meglendül az ihletett formában lévő Lionel Messi bal lába... Akkor Jeroen Zoet összes keze is kevés (Fotó: AFP)
A papírformának megfelelően könnyed győzelmet aratott a Barcelona a PSV fölött a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének nyitányán. Lionel Messi mesterhármassal bosszantotta a hollandokat.



BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
B-CSOPORT
Barcelona (spanyol)–PSV (holland) 4–0 (Messi 32., 77., 87., O. Dembélé 75.)
Kiállítva:
Umtiti (79., Barcelona)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Ismerve a két klub közös történelmét, a PSV játékosainak a meglepetés okozása mellett saját egyéni karrierjük érdeke is a szemük előtt lebegett a Barcelona elleni mérkőzésen, lásd az eindhoveni csapattól korábban a katalánokhoz igazoló Ibrahim Afellay, Mark van Bommel, Phillip Cocu, Boudewijn Zenden, Ronaldo, Romário, Ronald Koeman sort – akik közül Van Bommel most edzőként tért vissza.

Leginkább a két PSV-szélső villogott, pontosabban a húszesztendős Steven Bergwijn pár szép cselsorozattal jelentkezett, és helyzetbe hozta a mexikói Hirving Lozanót, aki nem ma vívta élete legjobb meccsét. Igaz, a többiek sem remekeltek, pontosabban a kapus Jeroen Zoeton kívül, de a 11-szeres holland válogatott játékos például Lionel Messi remekül eltalált szabadrúgásáért már hiába repült.

Főleg a holland védelem állt gyenge lábakon, Luis Suárez kihagyott pár helyzetet, majd zseniális emelése a lécen csattant, ám a jól kezdő, majd elszürkülő Ousmane Dembélé pontos tekerése ellen nem volt ellenszer. Ezzel el is dőlt a legfontosabb kérdés, Lionel Messi még lőtt azért egy csodaszép, majd egy okos gólt, illetve a kettő között Samuel Umtiti teljesen fölöslegesen kiállíttatta magát.

Három nyári vétel állt be a Barcelonába, Clément Lenglet, Arturo Vidal és Arthur is, Philippe Coutinho gólpasszal debütált a BL-ben a Barca színeiben, s a katalánok tíz emberrel is lefutballozták a PSV-t a pályáról.

Osztálykülönbség, BL-módra.

Lionel Messi keddre is tartogatott egy rekordot: nyolcadik mesterhármasát érte el a sorozatban, ez csúcs.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT MÁSIK MÉRKŐZÉSÉN

Internazionale (olasz)–Tottenham Hotspur (angol) 2–1 (0–0)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Barcelona 1 1 0 0 4–0 +4 3
2. Internazionale 1 1 0 0 2–1 +1 3
3. Tottenham 1 0 0 1 1–2 –1 0
4. PSV Eindhoven 1 0 0 1 0–4 –4 0

A játéknap eredményeit és a csoportok állásait itt tekintheti meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik