Messi kétszer is betalált Buffonnak, kikapott a Juventus

Vágólapra másolva!
2017.09.12. 20:35
null
Lionel Messi megtörte az átkot, bevette Gianluigi Buffon kapuját (Fotó: AFP)
A vártnál sokkal kisebb csatát hozott a Bajnokok Ligája csoportkörének nyitányán a Juventus barcelonai fellépése, a hazaiak Lionel Messi vezényletével magabiztos, 3–0-s győzelmet arattak. A csoport másik mérkőzésén a Sporting CP idegenben jutott el három gólig, a csak „kéttalálatos” Olympiakosz nagy bánatára.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

D-CSOPORT
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz) 3–0 (Messi 45., 69., Rakitic 56.)
Olympiakosz Pireusz (görög)–Sporting CP (portugál) 2–3 (F. Pardo 89., 93., ill. Doumbia 2., Gelson Martins 13., Bruno Fernandes 43.)

BARCELONA–JUVENTUS: ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Ugyan meglehetősen tartalékosan állt ki a Juventus a Barcelona ellen, idegenben, mégis sokkal jobban és veszélyesebben kezdtek az olaszok, csak éppen Mattia De Sciglio, Paulo Dybala, Gonzalo Higuaín és a fiatal uruguayi középpályás, Rodrigo Bentancur is kihagyta a maga lehetőségét – ellenben Lionel Messi az ellenfél tizenhatosán belüli első labdaérintéséből gólt szerzett.

Bármilyen furcsa is, az argentin zseni karrierje során most először talált be Gianluigi Buffonnak: 1–0!

Nem valami fényesen muzsikált a Juventus-védelem, Messi a második félidő elején lőtt egy kapufát, majd beadását Ivan Rakitic elé ügyeskedték az olasz hátvédek, a hazai játékos meg köszönte szépen a lehetőséget. 2–0!


Matuidi és Busquets nagyot harcolt (Fotó: AFP)
Matuidi és Busquets nagyot harcolt (Fotó: AFP)

Természetesen nem állt le a Barca, Lionel Messi ismét kihasználta, hogy a torinói védelem tagjai bóját játszanak: 3–0.

Pedig rangadóként harangoztuk be mi is a mérkőzést, rangadó is volt ez a javából, csak éppen a Juventus hajrábeli fellángolása ellenére szoros csatát nem hozott.

BARCELONA–JUVENTUS: ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A csoport másik mérkőzésén a Sporting CP idegenben győzte le az Olympiakosz Pireuszt, a nyáron az AS Romától kölcsönvett, jövőre hárommillió euróért végleg megszerzendő Seydou Doumbia már a 2. percben (egészen pontosan a 69. másodpercben) betalált a pireusziak kapujába, és a szünet előtt még a Napoli által erősen csábított Gelson Martins és a Sampdoriától érkező Bruno Fernandes is eredményes volt.

Sokat ért az „olasz vonal” a portugáloknak, belefért a csereember Felipe Pardo szépítése, majd újabb találata is.

A mérkőzést Kassai Viktor vezette, segítői Ring György és Tóth Vencel voltak, az alapvonalnál Bognár Tamás és Andó-Szabó Sándor működött közre, míg Berettyán Péter töltötte be a negyedik játékvezető szerepkörét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik