BL, B-csoport: 1 szöglet 17 ellenében, Nápolyban nyert a Besiktas

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.19. 22:39
null
Vincent Aboubakar (jobbra) két gólja döntőnek bizonyult Nápolyban (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában a B-csoportban az eddig hibátlan Napoli otthon nem bírt a Besiktassal, a Benfica három pontot szerzett Kijevben a Dinamo vendégeként. A forduló előtt még negyedik portugálok győzelmükkel két pontra megközelítették az élen maradó Napolit.

 

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
B-CSOPORT
Napoli–Besiktas 2–3 (Mertens 30., Gabbiadini 69. – 11-esből, ill. Adriano Correia 12., Aboubakar 38., 87.)
Dinamo Kijev–Benfica 0–2 (Salvio 9. – 11-esből, Cervi 55.)

AZ ÁLLÁS
1. Napoli 3 2 1 8–6 +2 6
2. Besiktas 3 1 2 5–4 +1 5
3. Benfica 3 1 1 1 5–5 0 4
4. Dinamo Kijev 3 1 2 2–5 –3 1


NAPOLI–BESIKTAS

Gyorsan megbosszulta magát a hazaiak első kihagyott komolyabb lehetősége, a vendégcsapat a 12. percben megszerezte a vezetést. Ricardo Quaresma passza után – a portugál szélső az 50. BL-meccsén lépett pályára – Adriano Correia lőtte a labdát a nápolyi kapuba (0–1). A két ex-Barca-játékos által összehozott gólt a 30. percben megérdemelten egalizálta a mezőnyfölényhez jutó, helyzetek sokaságát kidolgozó Napoli. A gól Dries Mertens érdeme volt (1–1). Nem sokáig örülhettek azonban az ikszes állásnak az olaszok: a 38. percben védelmi megingást követően Vincent Aboubakar ismét a Besiktast juttatta vezetéshez (1–2). A különösen aktív José Callejón vezérletével ismét magához ragadta a kezdeményezést a Napoli, de a szünetig nem tudott egyenlíteni.

És a szünet után sem, pedig az 50. percben Lorenzo Insigne büntetőt végezhetett el. A Besiktas spanyol kapusa, Fabri azonban bravúrral védett. Az elszalasztott esély megfogta a hazaiakat, időbe telt, amíg ismét nyomást tudtak gyakorolni az ellenfélre. Ezt kihasználva adódott lehetőség a Besiktas előtt is, de nem éltek vele a vendégek. Ezt a 69. percben sajnálhatták igazán, mert az újabb büntetőt már értékesítette a Napoli, név szerint Manolo Gabbiadini (2–2). Ez megint feltüzelte a hazaiakat, sorra vezették az akcióikat, Gabbiadini a kapuba is betalált, de lesről. A feketelevest aztán a végén szolgálták fel a törökök: a Quaresma által kapu elé ívelt szabadrúgás után Aboubakar lőtte a labdát a hazai kapuba (2–3). A Napoli nagy erőket mozgósított a három pontért, végül az egytől is el kellett köszönjön. Hiába volt 17:1-es szögletek aránya, gólokban a vendégek voltak a jobbak.

Gólok nélkül nem lehet, a Dinamo ezt a leckét most Kijevben kapta meg (Fotó: AFP)
Gólok nélkül nem lehet, a Dinamo ezt a leckét most Kijevben kapta meg (Fotó: AFP)

DINAMO KIJEV–BENFICA

A portugálok az első és a második félidőt is góllal kezdték: a 9. percben Eduardo Salvio büntetőből volt eredményes (0–1), az 55. percben az argentin Franco Cervi egy kipattanót helyezett a kijevi kapuba (0–2). A köztes időben egyik fél sem tudott igazából a másik fölé nőni, kiegyenlített erők küzdöttek a pályán. A különbség „mindössze” annyi volt, hogy a portugálok gólt is szereztek. Ellentétben a hazaiakkal. A hajrá a Kijevé volt, de még szépítenie sem sikerült a házigazdáknak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik