BL, B-csoport: Lewandowski duplázott, a Tottenham gálázott

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2019.10.22. 22:56
null
Robert Lewandowski (balra) újabb két góllal gyarapította kivételes gyűjteményét (Fotó: AFP)
A Bayern München továbbra is százszázalékos, és megszületett a Tottenham Hotspur első győzelme is a B-csoportban: a bajorok 3–2-re nyertek az Olympiakosz Pireusz otthonában, míg a londoni csapat hazai pályán 5–0-ra megverte a Crvena zvezdát a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének keddi játéknapján.

OLYMPIAKOSZ–BAYERN MÜNCHEN 2–3

Nem úgy alakult a német szurkolók napja a görög fővárosban, ahogyan eltervezték (mint beszámoltunk róla, támadás érte őket a két klub ifjúsági csapatainak BL-meccsén, többen megsérültek), és a meccs sem úgy indult, ahogyan szerették volna: a 23. percben Konsztantinosz Cimikasz beadását Juszef el-Arabi a bal alsó sarokba fejelte, Manuel Neuer csak a gólvonalon túlról tudta kiütni a labdát (1–0).

EL-ARABI GÓLJA

Egy kis stat: Neuer 103. alkalommal védett BL-mérkőzésen, ezzel utolérte Oliver Kahnt, immár ketten vezetik a német kapusok BL-szereplési rangsorát.

Még az első félidőben érkezett a válasz: Thomas Müller lövését védte José Sá, ám a kipattanóra „természetesen” érkezett Robert Lewandowski, és közelről a léc alá bombázott (1–1).

A lengyel gólvágó a 64. percben is jókor volt jó helyen: a szögletet követően lecsorgó labdát a kivetődő kapust megelőzve a kapuba kotorta (1–2).

Egy kis stat: Lewandowski az 57. és az 58. gólját szerezte a BL-ben, ezzel lerázta magáról Ruud van Nistelrooyt, immár egyedül áll a Bajnokok Ligája-örökgólista ötödik helyén.

LEWANDOWSKI KÉT GÓLJA

S miközben a görög csapat az egyenlítés reményében igyekezett támadásban maradni, a 75. percben Corentin Tolisso növelte a vendégek előnyét: Philippe Coutinho lövését még blokkolták a védők, ám a kipattanóból a csereként beálló francia világbajnok gyönyörűen a hosszú sarokba kanyarított (1–3).

Mindössze négy perc telt el, és jött a válasz: Guilherme megpattanó lövéssel mattolta Neuert, ismét felcsillantva a pontszerzés reményét. 2–3

A remény a hosszabbítás legvégéig élt, de végül nem született újabb gól, a Bayern hazavitte mindhárom pontot.

TOLISSO ÉS GUILHERME GÓLJA

TOTTENHAM–CRVENA ZVEZDA 5–0

A londoniak tudták, hogy a BL-ben ősszel eddig történtek miatt van mit törleszteniük szurkolóik felé, és ennek jegyében korán eldöntötték a meccset: Erik Lamela egy-egy beadásából Harry Kane fejelt (1–0), Szon Hung Min lőtt gólt (2–0) az első húsz percben. A dél-koreai a szünet előtt betalált még egyszer (3–0), és ezzel még korántsem volt vége…

AZ ELSŐ FÉLIDŐ GÓLJAI

A fordulás után sem állt le a londoni gólgyár, a 200. Spurs-meccsét játszó Lamela ezúttal már maga volt a végrehajtó – estében, fordulásból lőtt a padlón lévő szerb csapat kapujába (4–0).

S ahelyett, hogy a Cz kihasználta volna valamelyik szépítési lehetőségét, újra Spurs-gól következett – Kane, mondhatni, pimasz gólt gurított a hosszú sarokba, beállítva a végeredményt. 5–0

A MÁSODIK FÉLIDŐ GÓLJAI

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
3. FORDULÓ

B-CSOPORT
Olympiakosz Pireusz (görög)–Bayern München (német) 2–3 (el-Arabi 23., Guilherme 79., ill. Lewandowski 34., 62., Tolisso 75.)
Tottenham Hotspur (angol)–Crvena zvezda (szerb) 5–0 (Kane 9., 72., Szon Hung Min 16., 44., Lamela 57.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München 3 3 13–4 +9 9
2. Tottenham 3 1 1 1 9–9 0 4
3. Crvena zvezda 3 1 2 3–9 –6 3
4. Olympiakosz 3 1 2 5–8 –3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik