BL, B-csoport: a Napoli ikszelt Isztambulban, a Benfica otthon nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.01. 20:43
null
Nem bírt egymással a Besiktas és a Napoli (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Bajnokok Ligája csoportköre negyedik fordulójának nyitó mérkőzésén 1–1-es döntetlent játszott egymással a Besiktas és a Napoli. A törökök Ricardo Quaresma büntetőből rúgott góljával szerezték meg a vezetést, amire pár perccel később Marek Hamsík válaszolt. Este a Benfica 1–0-ra nyert a Dinamo Kijev ellen.

BESIKTAS–NAPOLI

A Napoli abban a tudatban lépett pályára Törökországban, hogy ha győz, és a Benfica ikszel a Dinamo Kijevvel, akkor biztosan továbbjut. A Besiktas az előző fordulóban elvitte mindhárom pontot Nápolyból, így az olaszokat a visszavágás lehetősége is fűtötte.

Ennek ellenére az első félidő legnagyobb lehetőségét a hazaiak hagyták ki Hutchinson révén, a kanadai középpályás nagy helyzetben, hét méterről a jobb kapufára lőtte a labdát. A Napoli előtt szintén adódott egy ziccer, de Gabbiadini nem tudta becsapni Fabriciót, aki hatalmas bravúrral védett.

A második játékrész óriási Napoli-lehetőséggel indult, Callejón azonban hiába emelte át a kimozduló Fabriciót, a labda elkerülte a kaput. A folytatásban is inkább az olaszok próbálkoztak, gólt mégsem tudtak szerezni.

A 78. percben a kihagyott helyzetek megbosszulták magukat, Makszimovics kezezése miatt tizenegyeshez jutott a Besiktas, Ricardo Quaresma pedig magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt (1–0). A bekapott gól magához térítette a Napolit, amely négy perc múlva kiegyenlített. Marek Hamsík vállalkozott lövésre 23 méterről, a labda pedig a kapu jobb sarkában landolt (1–1).

A hosszabbításban a Napoli kis híján eldöntötte a találkozót, előbb Mertens ígéretes helyzetből leadott lövését fogta könnyedén Fabricio, majd Insigne fejese szállt kapu mellé.

A döntetlen leginkább a 20.45-től összecsapó Benfica, Dinamo Kijev duónak volt jó, meghagyván a kvartett összes tagjának esélyét a továbbjutásra.

BENFICA–DINAMO KIJEV

A Dinamo négy sárga lapot is begyűjtött az első félidőben – erre a BL-ben legutóbb, 2015-ben a Manchester City volt képes –, az utolsót Domagoj Vida kapta, amiért a tizenhatoson belül földre vitte Luisaót. A tizenegyest Eduardo Salvio értékesítette.

A második játékrész közepén a vendégek rúghattak büntetőt, de Júnior Moraes lövését a szintén brazil Ederson Moraes kivédte. A Benfica kapusa a hátralévő időben sem kapott gólt, ezzel a lisszaboniak két fordulóval a vége előtt továbbjutó helyen állnak, a Kijev viszont az Európa-ligát érő harmadik pozíciótól is messzire került.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ
B-CSOPORT
Besiktas–Napoli 1–1 (Quaresma 79. – 11-esből, ill. Hamsík 83.)
Benfica–Dinamo Kijev 1–0 (Salvio 45+2. – 11-esből)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Napoli 4 2 1 1 9–7 +2 7
2. Benfica 4 2 1 1 6–5 +1 7
3. Besiktas 4 1 3 6–5 +1 6
4. Dinamo Kijev 4 1 3 2–6 –4 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik