A Barcelona Messi nélkül is lepöckölte az Intert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.24. 20:55
null
Lionel Messi most a néző szerepébe kényszerült (Fotó: AFP)
Lionel Messi nélkül is százszázalékos maradt a Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a katalán csapat a Camp Nouban 2–0-ra legyőzte az Internazionalét Rafinha és Jordi Alba találatával. A B-csoport másik mérkőzésén a PSV 2–2-re végzett a Tottenhammel.

BARCELONA–INTERNAZIONALE

Miután a PSV–Tottenham mérkőzés az esti csörte mindkét résztvevőjének tökéletes eredményt (2–2) hozott, a Barcelona és az Inter jó pozíciója tudtában nyugodtan futballozhatott. A vendégek ugyan 2010-ben BL-döntőbe jutást ünnepelhettek a Camp Nouban, ám ettől függetlenül eddig minden európai kupamérkőzésüket elvesztették a Barcelona stadionjában, szerzett gól nélkül – most a sérült Lionel Messi nélküli Barcát kellett volna „csak” megállítaniuk.

A felkötött karral ücsörgő Messi hiánya az első félidő első felében volt különösen szembetűnő: a Barcelona nagyon tompán játszott, akcióból nem tudott helyzetet kialakítani a milánóiak kapuja előtt. A másik oldalon bezzeg Mauro Icardi folyamatosan „izgett-mozgott”, és ugyan kevésszer ért labdához, de a kevés labdaérintésével jól gazdálkodott, háromszor is helyzetbe tudott kerülni.

Az első félidei „szkander” aztán lassan átfordult a Barcelona javára: elsősorban Jordi Alba, Luis Suárez és Rafinha semlegesítését tudták nehezen megoldani az olaszok, és az utóbbi kettő összjátéka a 32. percben gólt is eredményezett. A Barcelona három a hét ellen kontrázott, ám Rafinha bejutott az olasz szűrők és a védelem közé, jobbra passzolt. Suárez felnézett, majd precízen adott be a védők közé befutó Rafinha lábára, aki az ötösről, kapásból a hálóba lőtte a labdát (1–0). Sakk-matt!

Az Inter egy Vecino-bombával került a legközelebb az egyenlítéshez, de játékban visszaesett, míg a Barcelona a szünet előtt megduplázhatta volna a fórt, ám Coutinho megpattanó szabadrúgásánál jól imádkozott Samir Handanovic. 1–0-val fordultak a csapatok.

Rafinha gólja után az Internek kevés esélye maradt a pontszerzésre (Fotó: AFP)
Rafinha gólja után az Internek kevés esélye maradt a pontszerzésre (Fotó: AFP)

Luciano Spalletti jó érzékkel cserélt: lehozta Antonio Candrevát és beküldte Matteo Politanót, aki előbb egy ravaszul csavart beadással, majd egy kapu fölé lőtt labdával hozta rá a frászt a Barcelonára. Ettől a hazaiak úgy „megijedtek”, hogy villámgyorsan elpazaroltak három helyzetet, Samir Handanovicnak bőven akadt munkája az Inter kapujában. A 72. percben Coutinho lőtt egy nagy kapufát, a hajrára fordulva még mindig csak minimális volt a Barca előnye.

A 83. percben aztán Jordi Alba indult el „kalandozni” balhátvédből, kilépett Ivan Rakitic passzával, majd higgadtan a hosszú sarokba lőtt, eldöntve ezzel a mérkőzést (2–0). A hátralevő idő fiesztahangulatban telt el, a hazaiak ünnepelték a győzelmet – de már alighanem a vasárnapi el Clásico körül jártak a gondolataik. Az Internek igen jó lecke volt ez – a BL-be hosszú idő után visszatérő milánói fekete-kékek pontosan felmérhették, miben kell még fejlődniük, ha fel akarják venni a versenyt a Bajnokok Ligája elitjével.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

PSV–TOTTENHAM HOTSPUR

Az eindhoveni mérkőzésen a tét az volt, melyik csapat tartja életben továbbjutási esélyeit – a végeredmény alighanem „kettős leléptetéssel” ér fel. A hazai PSV érdekes góllal szerzett vezetést, a 29. percben Hirving Lozano elvette a labdát az utolsó emberként totojázó Toby Alderweireldtől, aki nagy vágtával utolérte, és éppen a lövés pillanatában becsúszott, a labda pedig megpattant, és furcsa ívben a hálóba hullott (1–0).

A 39. percben Lucas Moura egyenlített, de a felvétel alapján úgy tűnt, az ő lövése is megpattant az egyik védőn (1–1). A vendégek Harry Kane révén az 54. percben fordítottak, az angol válogatott csatár közelről fejelte a labdát a hálóba (1–2).

Úgy tűnt, sikerülhet az idegenbeli bravúr a Spursnek, azonban a 79. percben Hugo Lloris kapus durva szabálytalanság miatt piros lapot kapott.

A PSV kihasználta az emberelőnyt, és a 87. percben Luuk de Jong révén legalább egy pontot megszerzett (2–2) – ettől sokkal jobb nem lett a hazaiak helyzete, ám „legalább” a Spursnek is rossz az eredmény. Három forduló után a Barcelona százszázalékos, az Internek hat pontja van, a Tottenham és a PSV egy-egy ponttal áll – egyre valószínűbb a spanyol, olasz továbbjutó a négyesből.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
B-CSOPORT
FC Barcelona (spanyol)–Internazionale (olasz) 2–0 (1–0)
Barcelona,
Camp Nou, 86 290 néző. Vezette: Hategan (román)
Gólszerző: Rafinha (32.), Jordi Alba (83.)

PSV (holland)–Tottenham Hotspur (angol) 2–2 (1–1)
Eindhoven, Philips Stadion, 35 000 néző. Vezette: Vincic (szlovén)
Gólszerző: Lozano (29.), L. de Jong (87.), ill. Lucas Moura (39.), Kane (54.)

AZ ÁLLÁS
1. FC Barcelona 3 3 10–2 +8 9
2. Internazionale 3 2 1 4–4 0 6
3. Tottenham 3 1 2 5–8 –3 1
4. PSV Eindhoven 3 1 2 3–8 –5 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik