BL: UEFA-eljárás a Legia ellen a botrányos élőkép miatt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.04. 20:49
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) fegyelmi eljárást indított a Legia Warszawa ellen, amiért a lengyel csapat szurkolói a szerdai hazai Bajnokok Ligája-selejtezőn egy teljes lelátónyi magas molinót függesztettek ki, amelyen a nácik által megölt lengyelekre emlékeztek.  

A Nagy Dominikot is foglalkoztató együttes rajongóinak drapériáján az 1944-es varsói felkelést idézték fel, amely során a helyi ellenállók 63 napon át harcoltak a náci megszállókkal, ám végül elbuktak. A várost ezek után a németek kiürítették, és lerombolták.

„A varsói felkelés alatt a nácik 160 ezer embert gyilkoltak meg. Több ezren közülük gyermekek voltak" – állt a molinón, melynek képén egy német katona fegyvert fogott egy gyermek fejéhez:

Az UEFA minden politikai megnyilvánulást és véleménynyilvánítást tilt a stadionokban, s pénteken közölte, hogy tiltott transzparens miatt kezdeményezett eljárást a Legia ellen, illetve azért, mert a lépcsőket nem hagyták szabadon a szerda esti mérkőzésen.

A lengyel bajnok súlyos szankciókra számíthat, mivel korábban többször volt már büntetve.

A varsóiak szerdán 1–0-ra nyertek a kazah Asztana ellen, ám összesítésben 3–2-re alulmaradtak Kleinheisler László együttesével szemben, s átkerültek az Európa-liga selejtezőjének utolsó körébe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik