BL: az izraelieknél Kamenár az MVP, sima volt - írják

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.18. 00:05
null
Lubos Kamenár volt az ETO legjobbja – az izraeliek szerint (Fotó: Korponai Tamás)
Az izraeli honlapokon az általános vélemény, hogy a Maccabi Tel-Aviv a győri 2–0-s, BL-selejtezőn aratott győzelme ellenére sincs még topformában – ám így is simának ígérkezik a továbbjutása.

A Jediot Ahronot napilap munkatársai az ETO kapusát, Lubos Kamenárt látták a mérkőzés legjobbjának, hozzátéve: a szlovák légiós akadályozta meg a még nagyobb különbségű izraeli diadalt. Az általános vélemény az, hogy a Maccabinak a megszerzett kétgólos előny mindenképp elég a továbbjutáshoz.

Az izraeliek nagyon dicsérik a 74. percben csereként beállt Dor Mihát, mondván, a 21 éves futballista új lendületet hozott a középpályára, és a Maccabi így teljesen irányítása alá tudta vonni a mérkőzést.

A Walla hírportál sportrovata is kiemelten foglalkozott a Maccabi ETO elleni sikerével: több cikket is közölt az összecsapásról, és elemzésében azt emelte ki, hogy az izraeli bajnok ott folytatta, ahol a legutóbbi idényben abbahagyta, és hozzátette, a 2012–2013-as szezon nyolc alapembere is szerepet kapott a mérkőzésen.

A portál osztályozta is a Maccabi játékosainak teljesítményét: a legjobb érdemjegyet a szép gólt szerző Barak Jicaki érdemelte ki, aki nyolcast kapott, míg a tétmeccsen bemutatkozó Paulo Sousát hetesre értékelték tízes skálán.

A one.co.il sportportál is csak a Maccabi Tel-Aviv teljesítményével foglalkozott, és tényszerűen számolt be róla, hogy az izraeli csapat Jicaki és Alberman góljával megverte a magyar bajnokot.

A második gólt szerző Gal Alberman röviden értékelte a mérkőzést.

„Nagyon örülünk az eredménynek, de még nem végeztünk, profin be kell fejeznünk a munkát a visszavágón. A gólom nem is személy szerint nekem olyan fontos – a továbbjutás szempontjából azonban kulcsfontosságú lehet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik