BL: Az Atlético a trófeára is esélyes - a volt Barca-klasszis

Vágólapra másolva!
2014.04.09. 14:41
Michael Laudrup a Barcelona, majd a Real Madrid egykori klasszis labdarúgójaként bőven lehetne elfogult volt klubjaival szemben, ám ő a katalánok BL-negyeddöntős riválisát, az Atlético Madridot dicsérte, amelyet a végső győzelemre is esélyesnek tart.

„Az Atlético Madrid kiváló, rendkívül szervezett csapat, nagyszerű játékosokkal és edzővel, nagy esélye van a bajnoki címre” – mondta Michael Laudrup, aki oszlopos tagja volt a Johan Cruyff által összerakott barcelonai Dream Teamnek, ám 1994-be a Real Madridhoz igazolt. Nem is nagyon tud – akar? – nyilvánosan választani a két nagy közül, legalábbis amikor edzői kihívásra gondol.Michael Laudrup, aki oszlopos tagja volt a Johan Cruyff által összerakott barcelonai Dream Teamnek, ám 1994-be a Real Madridhoz igazolt. Nem is nagyon tud – akar? – nyilvánosan választani a két nagy közül, legalábbis amikor edzői kihívásra gondol.

„Sokszor teszem fel magamnak a kérdést, hogy melyik csapat tetszik jobban, de tényleg nem tudom a választ. Egyelőre álom valamelyiknél dolgozni a kettő közül. A két nagy közül…”

Természetesen Laudrup BL-favoritjai közül sem hiányozhat a két gigász, de a dán a harmadik spanyolt is oda sorolta a végső esélyesek közé.

„A Real Madrid nagy klub, amely alig várja, hogy megnyerje az újabb trófeát. Ám a Bayern Münchennek és a Barcelonának is hasonló esélye van a végső sikerre. Sőt, vannak más csapatok is, amelyek nyerhetnek. Például a Chelsea, még inkább az Atlético Madrid. Hiszem, hogy az Atlético képes a trófea megszerzésére, remek csapatról van szó, amely ellen nagyon nehéz játszani. Az Atléticót képesnek tartom a BL-győzelemre már ebben az idényben is.”

Az Atlético Madrid szerda este a Barcelona ellen játszik BL-negyeddöntő visszavágón hazai környezetben, a párharc első felvonása 1–1-gyel zárult.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik