BL: az albánok edzője még mindig a Lokit tartja esélyesebbnek

Vágólapra másolva!
2012.07.23. 19:33
A Skënderbeu labdarúgócsapatát irányító Stanislav Levy még mindig a DVSC-Teva-t tartja esélyesebbnek a továbbjutásra a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. A két csapat kedd este játssza a visszavágót – az első meccset az albánok nyerték meg 1–0-ra –, a hétfő esti sajtótájékoztatón mindkét fél trénere, valamint Mészáros Norbert is megszólalt.

„Továbbra is a Debrecent tartom esélyesnek a továbbjutásra, nagyobb nemzetközi tapasztalattal bír, kiváló játékosai vannak, de természetesen mindent megteszünk, hogy sikerrel vegyük ezt a mérkőzést is – idézi Levyt a DVSC honlapja. – Bár előnnyel várjuk az összecsapást, nem védekezni jöttünk, szeretnénk megmutatni, mire vagyunk képesek, és igyekszünk minél többet kihozni az összecsapásból. Szerencsére a csapatban mindenki egészséges, holnap még lesz egy edzés, akkor dől el, kik kezdenek, de nem lesz nagy változás a legutóbbi csapathoz képest.”

A DVSC vezetőedzője, Kondás Elemér szerint nagyobb elszántságra lesz szükségük, és nem engedhetnek meg maguknak annyi hibát, amennyit az idegenbeli találkozón elkövettek.

„Szeretnénk változtatni a taktikánkon, játékfelfogásunkon – mondta Kondás Elemér. - Elképzelhető, hogy egy-két változás történik a csapatban, de ez csak holnap dől el. Az albánok kint azért tudtak támadni, mert hibát hibára halmoztunk. Sokkal nagyobb elszántság kell és kevesebb hiba. Nem hagyjuk figyelmen kívül, hogy az ellenfél remek csapat, ezért a biztonságot is szem előtt tartjuk. Napról napra tüzesebbek, pörgősebbek a játékosok, és reméljük, holnap ugyanazt a csapatot látják majd a szurkolók, mint amit megszokhattak az előző idényben. Biztató, hogy rossz játékkal kaptunk ki, mert ezen tudunk változtatni. Ha jó játékkal szenvedtünk volna vereséget, baj lenne. A Skenderbeu valószínűleg a biztonságosabb játékra törekszik majd, hiszen az előny nála van. Figyelni kell arra, hogy a megszerzett labdákkal hogyan sáfárkodnak, igyekszünk ebben megakadályozni őket. Szeretnénk megköszönni a nyíregyháziak segítségét, mert remek körülményeket teremtettek.”

Mészáros Norbert, a DVSC-Teva védője szerint 120 százalékot kell nyújtaniuk.

„Nehéz találkozó áll előttünk, de okultunk a hibáinkból. Ha a csapat minden tagja százhúsz százalékot nyújt, akkor elérhetjük a célunkat. Az első meccsen nem úgy működött a védekezés, mint az egész bajnokságban, de remélem, ezen tudunk változtatni. Kielemeztük a mérkőzést, bízom a csapat sikerességében.”

A keddi nyíregyházi visszavágó 20.30-kor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik