Nem volt nagy meccs – Griezmann góljával előnyben az Atlético

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.12. 20:40
null
Antoine Griezmann gólja után az Atlético 1–0-s előnyből várhatja az angliai visszavágót (Fotó: AFP)
Az Atlético Madrid hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Leicester Cityt a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozó egyetlen gólját tizenegyesből Antoine Griezmann szerezte a 28. percben. A visszavágót jövő kedden rendezik.

BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
Atlético Madrid–Leicester City 1–0
(1–0)
Madrid, Vicente Calderón Stadion, 54 851 néző. Vezette: J. Eriksson (svéd)
Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Szavics, Godín, Filipe Luís – Saúl, Gabi, Koke, Carrasco (Á. Correa, 65.) – F. Torres (Thomas, 75.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone
Leicester City: K. Schmeichel – Simpson, Benaluane, Huth, Fuchs – Mahrez, Drinkwater, Ndidi, Albrighton – Vardy (Szlimani, 77.), Okazaki (A. King, a szünetben). Menedzser: Craig Shakespeare
Gólszerző: Griezmann (28. – 11-esből)

A visszavágót április 18-án rendezik Leicesterben.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Az összecsapás sajnos már néhány órával korábban elkezdődött a kelleténél, de nem a Vicente Calderón Stadionban, hanem Madrid belvárosában, ahol a helyieket szapuló Leicester-szurkolók összetűzésbe keveredtek a spanyol rendőrökkel. Diego Simeone, az Atlético vezetőedzője ugyanazt a csapatot küldte pályára, mint az előző két bajnokin, köztük a Real Madrid elleni rangadón. A vendégeknél a sérült csapatkapitányt, Wes Morgant a tunéziai Johan Benaluane pótolta a védelem tengelyében, aki a visszavágón is szerepet kaphat, mivel Robert Huth sárga lapos eltiltása miatt nem léphet majd pályára – és Morgan sem biztos, hogy felépül. De ne rohanjunk ennyire előre!

A hazaiak már a 4. percben közel álltak a gólszerzéshez, ám Koke távoli lövése a jobb oldali kapufán csattant. Az Atlético az egész első félidőben mezőnyfölényben futballozott, Antoine Griezmann szinte minden támadás során labdához ért, többször is szép összjátékot kezdeményezett Kokéval.

A 27. percben is a francia szélső indult meg a labdával a bal oldalon, majd a tizenhatos vonalához érve Marc Albrighton kibillentette az egyensúlyából, és bezuhant a büntetőterületen belülre. Nehéz megállapítani, hogy a szabálytalanság még a tizenhatoson kívül vagy már belül történt, de Jonas Eriksson játékvezető tizenegyest ítélt. A büntetőt Griezmann végezte el, aki a kapu jobb oldalát választotta, míg a Sevilla elleni párharcban két tizenegyest hárító Kasper Schmeichel a másik oldalt választotta (1–0).

Griezmann nyolc gólt szerzett a legutóbbi kilenc BL-meccsén a Vicente Calderón Stadionban.


Az első félidő érdemi eseményei ezzel le is zárultak. Craig Shakespeare, a Leicester menedzsere a szünetben lecserélte egyik csatárát, Okazaki Sindzsit, a helyére Andy Kinget küldte be. Az angolok játéka ezzel stabilabbá vált, a támadójátékuk viszont semmivel nem lett veszélyesebb, sőt…

Az Atlético uralta a második játékrészt, sokkal többet birtokolta a labdát, de a Leicester nagyon szervezetten (és defenzíven) játszott, így a spanyolok csak nagy nehezen jutottak el helyzetekig.

Az 1–0-s végeredmény a visszavágó szempontjából az Atléticóra nézve kedvezőbb, de a Premier League címvédője sem lehet csalódott, hiszen amiért Spanyolországba utazott, azt teljesítette: olyan eredményt ért el, hogy reális esélye maradt a továbbjutásra a jövő keddi visszavágón.

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik