BL: Alli dühöngött lecserélésekor, Mourinho szerint magára volt mérges – videó

Vágólapra másolva!
2020.02.20. 08:27
null
Dele Alli roppant mérges volt (Fotó: AFP)
Az előző idényben BL-döntős Tottenham odahaza egygólos vereséget szenvedett a német RB Leipzigtől a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. José Mourinho nem sokkal Timo Werner gólja után lecserélte Dele Allit, aki láthatóan frusztráltan foglalt helyet a kispadon.

 

„Szerintem a saját teljesítménye miatt volt elégedetlen, nem velem volt gondja – idézi a Sky Sports José Mourinhót, a londoniak menedzserét. – Remélem, megérti, miért cseréltem le! A csapat azt követően jobban játszott.”

Football on BT Sport on Twitter

One of those nights for Spurs... https://t.co/PrScfHf4e1




A Gulácsi Péterrel felálló lipcseiek az 58. percben tizenegyesből szerezték meg a győzelmet jelentő gólt, Mourinho a 64. percben Erik Lamelát küldte be Alli helyére. A Spursben többek között Harry Kane és Szon Hung Min sem játszhatott sérülés miatt.

„Meg kell érteni a helyzetünket. Képzeljék el, ha a Barcának BL-mérkőzést kellene játszani Messi, Suárez és Griezmann nélkül! Vagy ha a Liverpoolból hiányozna Szalah, Mané és Firmino – igaz, ott lenne még Origi. Roppant nehéz a feladatunk. Ha tehetném, július elsejére ugranék az időben, ahol játékra kész Kane, Sissoko, Szon, Bergwijn, Lucas Moura és Lamela. De jelenleg február tizenkilencedike van… Nincs mit tenni, küzdenünk kell a végsőkig. Ami aggasztó, hogy az idény végéig ez vár ránk. Ha csak néhány találkozóról lenne szó, nem lenne nagy gond.”

„Mindezek ellenére rendkívül büszke vagyok a játékosaimra. A BL kapcsán egyet megígérhetek – bár nem tudom, kik lesznek a csatárok –, hogy mindent beleadunk a győzelemért, hiszen ez a mentalitás jellemző a csapatomra” – tette hozzá a portugál szakember.

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Tottenham Hotspur (angol)–RB Leipzig(német)0–1 (Werner 58. – 11-esből)

A meccsről a Nemzeti Sportot tudósította Babják Bence és Dömötör Csaba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik