BL: a Pool lesz a vendég a döntőben, mégis az övé a jobb öltöző – videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.14. 12:41
null
Van némi különbség a BL-döntő két öltözője között
Habár papíron a Tottenham lesz a pályaválasztó a június 1-jei Bajnokok Ligája-döntőn, a londoni klub a finálénak otthont adó Wanda Metropolitano vendégöltözőjét kapta meg, míg a Liverpool az Atlético Madrid jóval komfortosabb helyiségében hangolhat az összecsapásra.

 

A furcsa beosztásnak egyszerű a magyarázata: az UEFA biztonsági okokból rakta a Liverpoolt a hazai, a Tottenhamet a vendégöltőzőbe – számolt be róla az Evening Standard.

SZAVAZÁS

Ön szerint a Tottenham vagy a Liverpool nyeri meg a BL-döntőt?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A liverpooli szurkolók délről közelítik majd meg az Atlético stadionját, míg a londoni drukkerek a Wanda Metropolitano északi részéről mehetnek be a 2017-ben átadott létesítménybe. Ez alapján döntött az UEFA az öltözőbeosztásról.

Nem meglepő módon a hazai öltöző jóval tágasabbnak és kényelmesebbnek tűnik, mint amelyikben a Tottenham sztárjai öltik magukra a szerelést. Persze a szövetség a szombat esti döntőre mindkét öltözőt átszabja majd az aktuális csapat címerével és fotóival.

A két klub egyaránt 17 ezer jegyet kapott a fináléra. Az Atlético stadionja 68 ezer néző befogadására alkalmas, ám szintén biztonsági okokból erre a mérkőzésre legfeljebb 63 ezren válthatnak jegyet.

A Liverpool az Atlético öltözőjét kapta:

Ben Hayward on Twitter

Liverpool will be the 'away' team in the #UCLFinal2019 but get Atleti's dressing room for the game at the Wanda Metropolitano. I had a look at it earlier today... #LFC #UCL https://t.co/du3768FHAz




A Tottenham leendő öltözője:

Ben Hayward on Twitter

This will be the #Tottenham dressing room for the #UCLFinal2019 at the Wanda Metropolitano. Sevilla were here for Sunday's game against Atleti. Looks much less spectacular, but UEFA will add their own decor to both rooms before the match... #THFC #UCL https://t.co/nl6DlsaV0j



 

BAJNOKOK LIGÁJA 2018–2019
DÖNTŐ

Június 1., szombat
21.00:
Tottenham (angol)–Liverpool (angol)
Madrid, Wanda Metropolitano

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik