BL: a játékosok üdvözlik a sárga lapok új rendszerét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.29. 10:08
A nemzetközi játékos-érdekvédelmi szervezet, a FIFPro örömmel fogadta az UEFA döntését, amely szerint a labdarúgó Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában módosították a sárga lapok után járó eltiltások rendszerét – olvasható a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) megújult honlapján.

Másfél hete az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) sürgősségi testülete ügy döntött, hogy a csoportkörtől a negyeddöntőig szerzett sárga lapokat nem „viszik” magukkal a játékosok az elődöntőbe. Ezzel a lépéssel a szervezet sokat tett a fair play szellemiségének magasabb szintű érvényesüléséért – írja a magyar szervezet honlapja.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az UEFA meghallgatta az érveket és megváltoztatta a szabályokat – idézi a hlsz.hu Tijs Tummerst, a FIFPro technikai bizottságának vezetőjét. – Azt hiszem, méltányos a döntés. A korrekció megakadályozza, hogy egy játékos a korábbi sárga lapjai miatt lemaradjon élete mérkőzéséről, legyen az Európa-bajnokság, a Bajnokok Ligája vagy az Európa-liga fináléja. Az új szabályozás minden UEFA-rendezvényen egyformán érvényes. Igazságos döntés született.”

A közelmúltig érvényben lévő korábbi szabályozásnak legutóbb Xabi Alonso, a Real Madrid játékosa esett áldozatul – a spanyol klub sztárjának az új szabály szerint nem kellett volna kihagynia a BL-döntőt…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik