BL: Sarri szerint a San Paolo maga lesz a pokol a Real Madrid számára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.15. 23:50
null
Casemiro lövése után Reina szomorúan néz a hálóban pihenő labdára (Fotó: AFP)
Ugyan hamar vezetést szerzett a Napoli a Real Madrid otthonában, de három góllal válaszoltak a spanyolok a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán. Nézzük, hogyan látták a mérkőzést a főszereplők!

 

„Nagyon sok támogatást kaptunk a szurkolóinktól, köszönet érte. Kemény meccs volt, de ezt tudtuk előre. Miután gólt kaptunk, akkor sem öntött el bennünket a félelem, tudtuk, hogy fordítani tudunk. A gólomról? Ezért gyakorlok minden nap, kapura lövök közelről és távolabbról is, de külön köszönet jár érte az Istennek is. Karim Benzema fantasztikusan játszott, mint ahogyan mindenki a csapatból. Előnyünk nem biztos, hogy elég lesz, nagyon jó csapat a Nápoly, veszélyes bárkire” – így a mérkőzés egyik hőse, Casemiro.

„Jó eredményt értünk el, pedig gyengén kezdtünk, az ellenfél intenzívebben futballozott. De ilyen a futball, aztán fordítottunk, az utóbbi idők talán legjobb játékával. A továbbjutásra ötven-ötven százalék esélye van a két csapatnak, kár a kapott gólért. James Rodríguezzel elégedett vagyok, mint ahogyan mindenki mással. Különösen az első félidőben ment neki jól, ügyesen szervezte a játékunkat. Karim Benzema megmutatta személyisége erős oldalát, a kritikus pillanatban a megfelelő megoldást választotta. Állandó gólveszélyt jelent az ellenfél kapuja előtt” – értékelt a lefújást követően a hazaiak mestere, Zinédine Zidane.

„A Real keretében tizennyolc fenomenális játékos van, de azért még továbbjuthatunk. Az eredmény ellenére jól futballoztunk, gratulálok csapattársaimnak. A legutolsó percig keményen harcoltunk, és a visszavágón, odahaza, még jobban fogunk harcolni. Ebben biztos vagyok! A Real Madrid a világ legjobbja, de nem látok olyan különbséget a két csapat között, mint amilyet ez az eredmény mutat. Kétszer is nagyot hibáztunk...” – szomorkodott az első gól szerzője, Lorenzo Insigne.

„Ma sokszor elveszítettük a labdát a támadások felépítése közben, ez általában nem szokott megtörténni velünk – így az olaszok mestere, Maurizio Sarri. – Emiatt aztán sokkal nagyobb nyomás nehézkedett a védelmünkre. A világ legjobbjával találkoztunk ma, de akkor sem kellett volna sokkal többet hibáznunk a szokásosnál. Kár ezért. A visszavágó? Megpróbálunk kettő nullára nyerni, de nem hiszem, hogy ebbe belemenne a Madrid...”

„Egy ilyen stadionban játszani egy ilyen csapat ellen hatalmas kihívás a fiataljaim számára, de csakis így lehet fejlődni. A Madrid az utóbbi három hónap legjobb teljesítményével állt elő, mi pedig nem éppen a legszebb arcunkat mutattuk ma. De felvesszük majd velük a versenyt, ha mi is legjobb formánkat hozzuk. Meglehet, tíz meccsből hatot vagy hetet ők nyernének ellenünk, de érzésem szerint most lesz esélyünk. Csak pár helyzetünk volt ezen a találkozón, remélem, legközelebb több lesz. Dries Mertens nem volt ma csúcsformában, de így is két gólig juthatott volna egy Madrid ellen, ez azért nem semmi! Nem mondanám, hogy rosszul játszott, de azért nagyobb hatékonysággal is passzolhatott volna. Ennél sokkal jobban tud futballozni, bízunk benne, odahaza is lesznek helyzetei. Nem lesz egyszerű a visszavágó, mert a Real rendszerint legalább egyszer betalál az ellenfélnek, ám hiszünk abban, hogy a mostaninál jobban fogunk teljesíteni, és ez reményt ad nekünk a nápolyi mérkőzésre.”

„Nem kell kérnünk a szurkolóinkat, hogy jöjjenek ki a hazai meccsünkre, biztos vagyok benne, hogy a San Paolo maga a pokol lesz a Madrid számára, főleg, ha hamar betalálunk nekik.”

BAJNOKOK LIGÁJA
NYOLCADDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Real Madrid–Napoli 3–1 (Benzema 18., Kroos 49., Casemiro 54., ill, Insigne 8.)
Madrid, Santiago Bernabéu Stadion, 78 000 néző. Vezette: Skomina (szlovén)
Real Madrid: K. Navas – Carvajal, Varane, S. Ramos (Pepe, 71.), Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – J. Rodríguez (L. Vázquez, 76.), Benzema (Morata, 82.), C. Ronaldo. Vezetőedző: Zinédine Zidane
Napoli: Reina – Hysaj, Albiol, K. Koulibaly, Gulam – Zielinski (Allan, 75.), A. Diawara, Hamsík (Milik, 84.) – Callejón, Mertens, Insigne. Vezetőedző: Maurizio Sarri

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik