BL: „A Dinamo edzője önmaga csapdájába esett az FTC ellen”

Vágólapra másolva!
2019.08.12. 16:13
null
A Dinamo Zagreb edzője bízik a továbbjutásban (Fotó: Szabó Miklós)
Nem a legkedvezőbb kiindulási alapról várja a Ferencváros labdarúgócsapata elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóját a zágrábi Dinamo, hiszen a hazai 1–1-es döntetlen után kellene kivívnia a továbbjutást kedden Budapesten.

 

Zágrábból kora délelőtt útra kelt a Dinamo együttese, melynek szakvezetője, Nenad Bjelica már az odavágó után hangoztatta, miért ne juthatna tovább csapata a hazai 1–1-es döntetlen után. Magabiztossága a horvát főváros repülőterén sem csökkent.

„Mindannyian abban bízunk, hogy mi kerülünk tovább a következő körbe, és ezért az elmúlt napokban mindent meg is tettünk – mondta az eszéki származású 47 esztendős tréner. – Minden játékosom maximálisan koncentrált állapotban végezte a feladatát az edzéseken, tisztában vannak vele, hogy nem azt nyújtották az első találkozón, amire valójában képesek. Én már tudom, hogy a meccs egyes fázisaiban mit szeretnénk játszani, és bízom abban, hogy ez eredményre is vezet.”

Ivica Medo, a gol.hr zágrábi elemzője több érdekes összefüggésre hívta fel a figyelmet a zágrábiak és a gárda vezetőedzője kapcsán.

„Bjelica az új szerződése aláírása után talán már úgy érezte, olyan rivális ellen, mint a Ferencváros, biztosra mehet, és az sem szokványos, hogy valaki idegenben biztos győzelmet vizionál – így a sportportál, egyben a Nova TV munkatársa. – Rebrov azzal is kihúzta a horvát bajnok méregfogát az első meccsen, hogy balhátvédként az inkább előrehúzódó Eldar Civic helyett a jobban védekező Marcel Heistert játszatta, ráadásul ott volt a kezdőben Sigér Dávid, valamint a nagyobb nemzetközi rutinnal bíró Mikalaj Szihnyevics is. Persze a Ferencvárosnak is más lesz a hazai találkozója, mindenesetre az ukrán szakvezető tudta, hogy a Dinamo játékát a széleken kell megfogni. ”

„Minden bizonnyal Budapesten is inkább visszaáll a Dinamo, amit a(z állítólagos) gyengébb csapatok ellen is szeret alkalmazni. Főképp úgy, ha még gólt is szerezne. A zágrábiak védelme azért tud hibázni, így ez az elgondolás nem biztos, hogy mindig célravezető. Nenad Bjelica taktikája, legyen az ellenfél a Benfica, a grúz Szaburtalo, vagy a magyar bajnok Ferencváros, ugyanaz. Ha gólt lősz, és érzed, hogy az ellenlábas nem kimondottan jobb, nem lett volna szabad visszaállni, hanem továbbra is gólra törően kellett volna futballozni, a szerencsefaktort pedig kizárni. Nem így cselekedett, így gyakorlatilag önmaga csapdájába esett.”

BAJNOKOK LIGÁJA
SELEJTEZŐ, 3. KÖR, VISSZAVÁGÓ
AUGUSZTUS 13., KEDD
20.00:
Ferencváros–Dinamo Zagreb (horvát) (Tv:M4 Sport, élőben az NSO-n)
Budapest, Groupama Aréna

AZ ELSŐ MÉRKŐZÉSEN
Dinamo Zagreb (horvát)–Ferencváros 1–1
(1–0)
Zágráb, Maksimir Stadion, 14 283néző. Vezette: Raczkowski (lengyel)
Gólszerző: Olmo (7.), ill. Sigér (60.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik