Nem volt kegyelem az Atléticónak, bajor gála Münchenben

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2020.10.21. 20:50
null
Kingsley Coman (jobbra) duplázott az Atlético Madrid ellen (Fotó: AFP)
Gálaelőadással indította a Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényét a Bayern München, a címvédő 4–0-ra kiütötte az Atlético Madridot az A-csoport első fordulójában.

BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
BAYERN MÜNCHEN (német)–ATLÉTICO MADRID (spanyol) 4–0 (2–0)
München,
Allianz Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Michael Oliver (angol)
BAYERN: Neuer – Pavard (Sarr, 73.), Süle, Alaba, L. Hernández – Kimmich, Goretzka (Javi Martínez, 83.) – Th. Müller (A. Davies, 83.), Tolisso, Coman (Douglas Costa, 73.) – Lewandowski (Choupo-Moting, 83.). Vezetőedző: Hansi Flick
ATLÉTICO: Oblak – Trippier, Szavics, Felipe, Renan Lodi – M. Llorente (Lemar, 79.), H. Herrera, Koke (Torreira, 79.), Carrasco (Vitolo, 76.) – Luis Suárez (Á. Correa, 76.), Joao Félix. Vezetőedző: Diego Simeone
Gólszerző:
Coman (28., 72.), Goretzka (41.), Tolisso (66.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Bayern München is megkezdte szereplését a Bajnokok Ligája új kiírásában, a címvédőre az Atlético Madrid várt az első fordulóban. Egy ideig kérdéses volt, hogy megrendezik-e az A-csoport rangadóját, ugyanis a bajoroknál Serge Gnabry elkapta a koronavírust, ráadásul a 25 éves alapember egészen a saját eredménye megérkezéséig együtt készült a kerettel. Végül az európai szövetség (UEFA) egyik szóvivője a dpa hírügynökségnek jelezte, hogy a találkozót a tervek szerint meg lehet tartani.

Az első percek inkább az Atléticóról szóltak, Renan Lodi beadásáról nem sokkal maradt le Luis Suárez, a túloldalt Robert Lewandowski válaszolt látványos kapáslövéssel. A következő lehetőségnél már csak centik hiányoztak a vezetés megszerzéséhez német részről, Niklas Süle azonban nem találta el igazán jól a labdát, amely így a bal kapufáról jött vissza.

Az egyre inkább lendületbe kerülő Bayern tovább fokozta a nyomást, és a 28. percben meg is szerezte a vezetést Joshua Kimmich villanása után: a német válogatott védő/középpályás/mindenes fantasztikus labdával találta meg Kingsley Comant, aki ballal átvette, majd jobbal lazán a bal alsóba helyezett (1–0). A francia támadó a PSG elleni fináléban góllal zárta az előző kiírást, az újat pedig azzal kezdte.

A vendégek leginkább a bal oldalban bízhattak, a nagyszerűen futballozó Yannick Carrasco többször is átjátszotta a hazai védőket, Renan Lodi beadásai és elfutásai is okoztak nehéz pillanatokat, de igazi veszély ezekből nem alakult ki.

Comanék ellenben rátettek még egy lapáttal, és egy labdaszerzés utáni kontrával megduplázták az előnyt: a francia ezúttal a kiszolgáló szerepét vállalta magára, Leon Goretzka pedig kíméletlenül kilőtte a jobb alsót (2–0). Az Atlético Madrid 2014 szeptembere óta először kapott két gólt az első félidőben a Bajnokok Ligájában. És hol volt még a vége...

A szünet után Joao Félix szépített rögtön, apró szépséghiba, hogy a lesen álló Luis Suárez zavarta Manuel Neuert, így nem adták meg a gólt. Szintén 2–0-nál Carrasco nagy helyzetben hibázott, és ezzel ellőtte minden puskaporát a madridi csapat. Jöhetett a Bayern...

A jól játszó Corentin Tolisso óriási góllal koronázta meg a teljesítményét, aztán Thomas Müller kiugratása után Coman csinált bolondot a védelemből, és megszerezte a második találatát (4–0).

Az Atlético Madrid a mostani meccset is beleszámítva a legutóbbi hét idegenbeli, német csapat elleni mérkőzéséből hatot elveszített, igaz, a jelenlegi Bayern ellen a négygólos vereséget sem kell nagyon megmagyarázni. Kérdés, ki tudja megállítani a sorozatban 13. európai kupameccsét megnyerő csapatot.

A csoport másik mérkőzésén
FCSalzburg (osztrák)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 2–2
(Szoboszlai 45., Junuzovic 50., ill.Éder 19., Liszakovics 75.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Bayern München114–0+43
2. Lokomotiv Moszkva112–20 1
3. Salzburg112–20 1
4. Atlético Madrid110–4–40

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+2. PERC: VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

Két perc a ráadás.

83. PERC: Három változtatás a Bayernnél, Davies, Javi Martínez és Choupo-Moting a pályán.

79. PERC: Megint csak két csere, Torreira és Lemar állt be, Llorente és Koke már a kispadon.

76. PERC: Két csere az Atléticónál is, Suárez és Carrasco le, Correa és Vitolo be.

73. PERC: Comannak ennyi volt, Douglas Costa kap szűk 20 percet. Sarr is beáll Pavard helyére.

72. PERC: NÉGY, EZ MÁR KIÜTÉS! Müller ugratta ki Comant, aki két csellel tisztára játszotta magát, majd jobbal okosan a hosszú alsóba gurított (4–0).

66. PERC: ÚRISTEN, MEKKORA GÓL! Tolisso szánta rá magát lövésre jó 25 méterről, a labda a bal felsőben kötött ki, Oblaknak esélye sem volt a hárításra (3–0).

64. PERC: Joao Félix szlalomozott végig a védők között, majd játszott Carrascóhoz, a belga most nem a legjobban oldotta meg, egy kifelé csel után a kapu mellé bombázott Süle szorításában.

61. PERC: Ez a beadás már jó Pavardtól, Müller „félollózta” keresztbe a labdát.

59. PERC: Szokatlanul nagy terület adódott a Bayern előtt, a lendületből érkező Pavard beadásába Lodi lépett bele.

52. PERC: Hernández harmadik lövése sem talált kaput, már most közelebb járt.

50. PERC: Megint a Bayern kapuja előtt adódtak izgalmak, végül Pavard vágta ki a labdát.

47. PERC: GÓL, DE LES! Joao Félix lőtt kapásból Neuer kapujába, de a lesen álló Suárez zavarta a német kapust, így nem érvényes a találat.

46. PERC: Müller indított, Lewandowskit legyőzte a háromfős túlerő.

Csere nem volt a szünetben.

46. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÁSODIK FÉLIDŐ!

ELSŐ FÉLIDŐ


45+2. PERC: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45+1. PERC: Herrera is kap egy sárga lapot.

45. PERC: Müller ballal tekert a hosszú oldalra, Lewandowski viszont nem tudta irányítani a fejest.

44. PERC: Dúrvul az Atlético, Koke csúszott rá Kimmichre, ez is sárga.

43. PERC: Tolisso terült el fájdalmas arccal, Lodi sem ússza meg sárga lap nélkül.

41. PERC: GÓÓL! OTT A MÁSODIK! Öt Bayern-játékos indult meg a labdaszerzést követően, Lewandowski passza után Coman adott be okosan balról, Goretzka pedig a jobb alsóba bombázott (2–0).

40. PERC: Hernández kapásból lőtt, látványos, de közel sem annyira veszélyes próbálkozás volt.

39. PERC: Herrera csúsztatása veszélytelen a sarokrúgást követően.

38. PERC: Lendületbe jött a spanyol csapat, Carrasco ugratta ki Lodit, a beadást Süle tessékelte ki szögletre.

36. PERC: Tolisso lapos beadása után Lewandokski esett össze Felipe szorításában, nincs tizenegyes.

Az Atlético Madrid az előző hat idegenbeli BL-meccséből ötöt elveszített német ellenféllel szemben.


32. PERC: Kimmich megint tanítanivaló labdát adott Comannak, a francia középre fejelt, de most résen voltak a vendégek.

28. PERC: GÓÓL!!! VEZET A BAYERN! Kimmich fantasztikus labdával találta meg Comant, aki ballal mintaszerűen átvette, jobbal pedig a hosszú alsóba helyezett (1–0).

27. PERC: Az előzőnél is nagyobb helyzet, ezúttal Carrasco volt az előkészítő, nagyszerűen hámozta át magát két védőn, végül Suárez lőtt kapu mellé.

23. PERC: Végre villant az Atlético is, Joao Félix szépen készítette le Carrascónak, a lövés azonban nem sikerült jól, Neuer könnyedén fogta.

21. PERC: Müller továbbpasszolta a labdát, Trippier belefutott, Olivernél ez szabálytalanság és sárga lap Müllernek. Érdekes ítélet...

18. PERC: Lendületes hazai akció, Coman jó ütemben tette tovább a labdát Tolissónak, akinek beleléptek a beadásába. Ebben több volt...

15. PERC: KAPUFA! Kimmich jobb oldalról érkező szögletébe Müller csúsztatott bele, a hosszún érkező Süle viszont csak a kapufát találta el.

13. PERC: Suárez indulhatott volna meg, de elhagyta a labdát, majd Renan Lodi ívelését lehúzta Neuer.

Ez a második alkalom, hogy a Bajnokok Ligájában egy csoportba került a Bayern és az Atlético, a 2016–2017-es idényben mindkét csapat 1–0-ra megnyerte a másik elleni hazai meccsét.

7. PERC: Lewandowski villant egyet, Coman beadása után látványos mozdulattal, kapásból lőtt kapu fölé.

6. PERC: A legurítás után Koke emelt finoman középre, Neuernek ez csemege.

5. PERC: Alaba sózott egyet oda Suáreznek, az osztrák sárga lapot, az Atlético ígéretes helyről kapott szabadrúgást.

3. PERC: Renan Lodi adott be élesen balról, Suárez nem sokkal maradt le középen.

1. PERC: Lucas Hernández bizonytalankodott, Llorente harcolt ki szögletet. Az elsőt rögtön a második követte, a beadást kifejelték a védők.

1. PERC: ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS! A Bayern indította útjára a labdát.

Szokásos piros szerelésében a Bayern, az Atlético ezúttal sárgában játszik.

Hetedszer találkozik egymással a két csapat az európai kupaporondon: három német siker mellett egy döntetlent és két spanyol győzelmet jegyezhettünk eddig fel.



Hansi Flick elmondása szerint Douglas Costa nincs százszázalékos állapotban, ezért maradt ki a kezdőcsapatból.

A mérkőzés játékvezetője az angol Michael Oliver.



Mindkét oldalon akad bőven hiányzó, a hazaiaknál Gnabry mellett Feldhahn, Kouassi, Sané és Tillman nem játszhat, a túloldalt Costa, Giménez, Niguez és Vrsaljko is sérült.

Egy ideig kérdéses volt, hogy megrendezik-e az A-csoport rangadóját: a bajoroknál Serge Gnabry elkapta a koronavírust, ráadásul a 25 éves alapember egészen a saját eredménye megérkezéséig együtt készült a kerettel.Végül az európai szövetség (UEFA) egyik szóvivője a dpa hírügynökségnek jelezte, hogy a találkozót a tervek szerint meg lehet tartani.

Köszöntjük kedves olvasóinkat a Bayern München–Atlético Madrid Bajnokok Ligája-mérkőzés online tudósításában. Hamarosan kezdünk, tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik