BL, A-csoport: a Benfica-kapus ismét balszerencsés volt az MU ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
2017.10.31. 22:37
null
Küzdött a Benfica, de pont nélkül maradt az Old Traffordon (Fotó: AFP)
A labdarúgó Bajnokok Ligája A-csoportjának negyedik fordulójában a Manchester United hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Benficát, ezzel nagy lépést tett a továbbjutás felé. A Basel vezetett odahaza a CSZKA Moszkva ellen, de a vendégek fordítani tudtak, és elvitték a pontokat Svájcból.

MANCHESTER UNITED–BENFICA

Az idegenbeli győzelem után bizakodva fogadhatta a Benficát a Manchester United, a hazaiak a 14. percben máris megszerezhették volna a vezetést. De csak volna... Anthony Martial harcolt ki büntetőt, Douglas kezére pattant a labda a francia csele után. Martial el is vállalta a tizenegyest, ám Mile Svilar (itt írtunk róla hosszabban) eszén nem tudott túljárni! Emlékezzünk csak: a két csapat lisszaboni összecsapásán épp a Benfica kapusának nagy hibájából esett góllal nyert az MU, most pedig 18 évesen és 65 naposan a Bajnokok Ligája történetének legfiatalabb kapusa lett, aki büntetőt hárított.

Az első félidő felénél Jesse Lingardot kellett ápolni egy ütközés után, de folytatni tudta a játékot. A 33. percben az addig csendes Romelu Lukaku az ötös jobb sarkáról kis híján gólt fejelt, de a labda a léc fölé vágódott. A 45. percben azonban jött az újabb rémálom a Benfica fiatal kapusának: Nemanja Matics távoli lövése a kapufáról a hátára pattant, onnan pedig a hálóba... (1–0)

A szünetben így ezzel a szerencsés góllal vezetett a Manchester United. Eduardo Salvio révén többször veszélyeztetett a Benfica a fordulás után, de David de Gea állta a sarat. A 78. percig Svilar is, ekkor azonban újabb büntetőt kapott a Manchester United. Ezúttal Daley Blind állt a labda mögé, és a kapu közepébe lőtt erőből, Svilar hiába ugrott balra. (2–0)

A Manchester United továbbra is hibátlan csoportjában, továbbjutása azonban még nem tekinthető biztosnak, hiszen az egymás elleni eredmény számít a végelszámolásnál. A Benfica pedig még mindig pont nélkül áll.

A MÉRKŐZÉS VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓJA

BASEL–CSZKA MOSZKVA

A továbbjutás reményében lépett pályára a Basel, és a 32. percben meg is szerezte a vezetést a CSZKA Moszkva ellen. Mohamed Elyounoussi kapott remek kiugratást a tizenhatoson belül, emelése kijött Igor Akinfejev kapusról, majd Luca Zuffi remek helyzetfelismeréssel kapásból az üres kapuba emelt a tizenhatos vonaláról. (1–0)

A szünetben azonban rendezte a sorokat a CSZKA Moszkva, a fordulás után megfordította a találkozót. A 65. percben Pontus Wernbloom pazar kiugratása után Alan Dzagojev elfektette a kapust, majd hanyag bokamozdulattal a hálóba emelt. Alig negyedóra elteltével az imént még az előkészítő szerepében jeleskedő svéd ezúttal maga talált a hálóba, egy levágódó labdát lőtt a jobb alsóba a tizenhatos vonaláról. (1–2)

A CSZKA ezzel életben tartotta továbbjutási reményeit.

BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Basel–CSZKA Moszkva 1–2
(Zuffi 32., ill. Dzagojev 65., Wernbloom 79.)
Manchester United–Benfica 2–0 (Svilar 45. – öngól, Blind 78. – 11-esből)

A TOVÁBBI MENETREND
November 22.
CSZKA Moszkva–Benfica
Basel–Manchester United
December 5.
Benfica–Basel
Manchester United–CSZKA Moszkva

AZ ÁLLÁS
1. Manchester United 4 4 0 0 10–1 +9 12
2. Basel 4 2 0 2 8–5 +3 6
3. CSZKA Moszkva 4 2 0 2 5–8 –3 6
4. Benfica 4 0 0 4 1–10 –9 0
Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek