BL: a Celtic bevetett a Fradi ellen egy bolgár „szuperkémet” is

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.08.25. 08:21
null
Lennon (balra) nem becsüli le a magyar csapatot (Fotó: AFP)
A magyar bajnok Ferencváros a skót első Celtickel találkozik a labdarúgó Bajnokok Ligája második selejtezőkörében, az ellenfél edzője, Neil Lennon egy bolgár „szuperkémet” is bevetett a Fradi feltérképezésére, ellenben a magyar csapatban sem ismeretlen a menedzser „munkássága”.

 

Neil Lennon beépített embere nem más, mint Sztilijan Petrov, akivel Lennon 2000 és 2006 között együtt futballozott a Celticben, a bolgár ma az Aston Villa egyik edzője.

„Beszéltem Sztilijannal, ő pedig elárult nekem pár finomságot arról, milyenek az ellenfél játékosai, és hogyan futballoznak. Tudom, a Ferencváros elleni mérkőzés nem lesz egyszerű, kiválóan játszott a Djurdgarden ellen a magyar csapat. Nagyon jó a Ferencváros, láttam már róla pár videót, de sokkal részletesebben meg kell ismerkednem az ellenféllel. Jó, erős csapat a Ferencváros, különösen idegenben. Nem könnyű legyűrni őket, jól kontráznak, nincsenek illúzióink, nehéz, nagyon nehéz mérkőzés vár ránk” – nyilatkozta az óvatos Lennon.

„A Celtic Park hihetetlen előny a számunkra, különösen európai kupamérkőzéseken, de nagyon elszántan kell pályára lépnünk ezen a találkozón is, ugyanúgy nyomás alá kell helyezni az ellenfelet, mintha hatvanezer néző lenne. Halljuk egymás kiáltásait és utasításait, legalább ennyi előnye meglesz ennek a szituációnak. De nagyon hiányoznak a drukkerek, a szurkolótábor a tizenkettedik ember, különösen a szezon eleji mérkőzéseken igaz ez, tehát nagyon intenzíven kell fellépnünk a Ferencváros ellen. Hogy jó az erőnlétünk, azt megmutattuk a Dundee United ellen, ezzel nincs baj, de ezt bizonyítanunk kell a szerdai mérkőzésen is. Hétfőn leültünk, és alaposan áttanulmányoztuk az ellenfelet” – nyilatkozta Scott Brown, a Celtic 35 esztendős középpályása.

„Tudjuk, hogy egy kiváló, nemzetközi szinten is tapasztalt csapatról van szó, de szerintem van miből erőt merítenünk. Több videót megnéztünk a Celtic korábbi mérkőzéseiről, tudjuk, hogy a játékosai képesek nagy tempóban futballozni, ezúttal ráadásul hazai pályán játszhatnak majd, ám ne feledjük, korábbról a skót bajnoknak is lehetnek negatív tapasztalatai: tavaly a BL-selejtező 3. fordulójában a kolozsvári csapat ejtette ki. A másik: a Fradi az előző idényben komoly csapatok ellen mérette meg magát a nemzetközi porondon, ráadásul jó eredményeket is ért el, ez az egész csapatnak önbizalmat adhat. Bizonyos helyzeteket biztos, hogy az idén nagyobb rutinnal tud majd kezelni az együttes, mint tavaly” – idézi a fradi.hu Bogdán Ádámot, a Ferencváros kapusát, aki korábban légióskodott Skóciában is.

„A Celtic Skóciában több mint egy klub, egy hatalmas egyesület, amelynek az egész világon mindenütt vannak szurkolói. Szerintem óriási dolog, hogy a Celtic ellen játszhatunk! Egyedül azt sajnálom egy kicsit, hogy ezúttal zárt kapus lesz a meccs, de ez akár az előnyünkre is válhat, lehet, utólag azt fogjuk majd mondani, hogy így a legjobb. Ez mindenesetre egy nagy élményt elvesz minden játékostól” – árulta el Bogdán, aki segített mesterének, Szerhij Rebrovnak a Celtic feltérképezésében.

„Természetesen amivel tudok, segítek, de manapság már szinte minden elérhető az interneten, nincsenek titkok. A megbeszéléseken magam is tapasztaltam, hogy a szakmai stáb remekül feltérképezte a csapatot.”

A nyáron érkező Bogdán elárulta, hogyan érzi magát új egyesületénél.

„A csapattársak hamar befogadtak, rövid időn belül beilleszkedtem, az első néhány közös vacsora után úgy éreztem, mintha régebb óta a csapat tagja lennék. Jó hangulatú, remek emberekből és labdarúgókból álló együttesről van szó, melyet az utóbbi időszak sikerei is összekovácsoltak. Minden poszton komoly konkurenciaharc zajlik, egy nagyon egészséges közeg alakult ki, a körülmények pedig egészen fantasztikusak – boldog vagyok, hogy itt lehetek, hiszen a Fradinál minden adott a sikeres szerepléshez.”

Érdekes, hogy Bogdán alaposan ismeri Lennon edzői, menedzseri módszereit, ugyanis két évvel ezelőtt még együtt dolgoztak a Hibernian együttesénél, sőt korábban Angliában, a Boltonnál is! A szakember olyannyira elismeri a magyar kapus tudását, hogy tavaly felmerült, Bogdán követi Lennont a Celtichez…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik