Skócia: „Füstölgök a dühtől” – Bogdánék edzőjét fejbe dobták a derbin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.01. 12:13
Paprikás hangulatban ért véget a Hearts–Hibernian (0–0) edinburghi derbi szerdán a skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A tabella élén álló hazai csapat a hosszabbításban Clévid Dikamona révén bevette a mérkőzést végigvédő Bogdán Ádám kapuját, ám a játékvezető les címén érvénytelenítette a gólt. Ezután Neil Lennon, a Hibernian menedzsere került főszerepbe…

A 47 éves szakember – aki már játékos-pályafutása során sem a visszafogottságáról volt híres... – hamar észrevette, hogy az asszisztens lest jelzett, és megkönnyebbültségében provokálni kezdte a Hearts szurkolóit. Az egyik drukkernél ekkor elpattant a húr, és egy pénzérmével megdobta Lennont, aki fájdalmában elterült a kispad előtt. A Celtic korábbi játékosa és edzője a lefújás utáni percekben feldúltan nyilatkozott a történtek kapcsán.

„Lüktet az állkapcsom a fájdalomtól. Nagyon-nagyon ideges vagyok. Füstölgök a dühtől – mondta Lennon. – Szégyenletes, ami történt. Nem hibáztatom a rivális klubot, mert néhány személy gyűlölködése vagy rosszakarata miatt nem lehet új törvényeket hozni. Sohasem fogom megérteni, mi jár azoknak a fejében, akik tárgyakat dobálnak a futballpályára.”

Ahogy az a fenti felvételen is látható, nemcsak Lennont, hanem a Hearts kapusát, Zdenek Zlamalt is inzultálták a drukkerek, ő értelemszerűen a Hibernian szimpatizánsaival került összetűzésbe, állítólag egy lakáskulcsot (!) is hozzávágtak.

„Azt hiszem, Zlamalt is eltalálták a nézőtérről. Nevetséges. Erre a viselkedésre a mi szurkolóink részéről sincs mentség. Remélhetőleg mindkét egyént kiszűrik majd. Szeretnék találkozni azzal a személlyel, aki megdobott engem. Higgyék el, nem lenne nyomdafestéket tűrő, amit mondanék neki. Bár nem tudom, hogy szólnék-e egyáltalán bármit is. Néhány szurkoló és köztem volt egy kis heccelés, de akik nem tudnak viselkedni, azokat ki kell tiltani a stadionból, mert szégyent hoznak a klubra” – tette hozzá Lennon.

A Heartsot irányító Craig Levein kiállt kollégája mellett, ő is azon az állásponton van, hogy az agressziónak nincs helye a labdarúgópályákon.

„Megijedtem, amikor láttam, hogy Lennon elterült a földön. Remélem, elkapják, aki megdobta. Meg kell bűnhődnie a tettéért. Elszomorítanak a történtek” – mondta.

Friss hír, hogy az eset után a rendőrség öt embert őrizetbe vett, egyiküket azért, mert állítólag inzultálta a Hearts gólját érvénytelenítő asszisztenst.

A Hearts jelenleg négy pont előnnyel vezeti a bajnokságot az egy meccsel kevesebbet játszó Celtic előtt, míg Bogdán Ádám együttese, a Hibernian az ötödik.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA (AZ ÉRVÉNYTELENÍTETT GÓL 1:38-TÓL)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik