HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.08.28 20:56 Frissítve: 2014.11.24 01:22

BL: a Bayern vonzó csoportja, a Poolnál csak a Realra gondolnak

Monacóban kisorsolták a Bajnokok Ligája 2014–2015-ös szezonjának csoportbeosztását, így reagáltak a főtáblás csapatok játékosai, edzői és klubvezetői az eredményre. 

(Fotó: Action Images)

 

„A Bayern és a Manchester City? Megint? Ez csak valami tréfa lehet. Ha reálisan nézem, rettenetesen nehéz dolgunk lesz, de mindent beleadunk” – Alan Dzagojev, a CSZKA Moszkva középpályása nem örült, hogy a történelem ismételte önmagát.

„Boldogok vagyunk. Nagyszerű lesz a BL címvédőjét, a Real Madridot és a Liverpoolt, egy másik óriást fogadni Szófiában” – Georgi Dermendzsiev, a Ludogorec vezetőedzője.

„Megpróbáljuk megelőzni a Barcelonát és megnyerni a csoportot. Nem lesz könnyű, de nem is lesz olyan nehéz” – jelentette ki Nasszer al-Kelaifi a PSG tulajdonosa, aki a párizsiak további lehetséges igazolásaira csak annyit mondott, hogy „soha ne mondd, hogy soha.” 

„Ha egy csapat tovább akar jutni és összekerül a Barcelonával és a PSG-vel, iszonyú nehéz feladat előtt áll. Rendkívüli kihívás lesz megelőzni e két rivális valamelyikét” – Frank de Boer, az Ajax mestere érthetően nem volt boldog, hogy az előző szezon után együttese ismét egy négyesbe került a katalánokkal.

„A sorsolás előtt nem kívántunk semmit. Van ismerős és új arc is a csoportunkban, még soha nem szerepeltem az Anderlecht otthonában és Isztambulban sem” – Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője hűvösen nyilatkozott a sorsolás után.

„Bámulatos csoportba kerültünk. Tudtuk, hogy a negyedik kalapból indulva legalább két igazán kemény ellenfelet kapni fogunk. Így is történt, a futball jelenének és múltjának legjobb csapataiból kettőt mellénk sorsoltak, a német és az angol bajnokot” – Rudi Garcia, a Roma mestere nem spórolt az érzelmekkel és a nagy szavakkal sem.

„A tavalyi csoportból az első három helyezett ismét összekerült, idén egy rettenetesen erős Romával egészültünk ki. A kvartett összes csapata nagyszerű futballt játszik, fantasztikus küzdelem vár ránk” – nyilatkozta Txiki Begiristain, a Manchester City klubigazgatója.

Brendan Rodgers, a Liverpoool menedzsere alig fért a bőrébe.

„Elsősorban izgatottak vagyunk, hogy ismét a BL-ben szerepelhetünk, de az a tény, hogy mellénk sorsolták a sorozat címvédőjét, egészen különlegessé varázsolta ezt az estét. Csak arra tudok gondolni, hogy a Real Madridot fogadjuk az Anfield Roadon.”

„Általában egy, jobb esetben két könnyebb ellenfél szokott kerülni a csoportunkba, a mi esetünkben jelenleg ez nem mondható el. Rendkívül vonzó, de egyben nehéz négyesbe kerültünk, a kemény őszi mérkőzésekből azonban profitálhatunk is” – összegezte a E-csoportban kialakult helyzetet Matthias Sammer, a Bayern München sportigazgatója.

„Egy csoport erejét a legkönnyebb ellenfélből lehet megállapítani. Mi a Monacót kaptuk a negyedik kalapból, ami jól mutatja a csoportunk nehézségét” – mondta Rudi Völler, a Bayer Leverkusen sportigazgatója.

„Nem könnyű a csoportunk, három kiváló ellenfelet kaptunk, közülük az egyik az angol bajnok. Az idegenbeli mérkőzések kifejezetten kemények lesznek, de azokon is eredményesen kell szerepelnünk" – fogalmazott visszafogottan Philipp Lahm, a Bayern München csapatkapitánya.

„Mások egy életen át álmodoznak arról, hogy az egekbe, a csillagok közé repüljenek, mi rendszeresen megtesszük ezt ősszel. Komolyra fordítva a szót, nagyon nehéz csoportba kerültünk" – nyilatkozta Leonyid Szluckij, a CSZKA Moszkva vezetőedzője, miután megtudta, hogy a Roma, a Bayern és a Manchester City vár együttesére a csoportkörben.

 

2019.01.07 23:12:56

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2018.12.26 23:08:02

Bajnokok Ligája CSERHÁTI ZOLTÁN

Helyi erőkkel a másodosztályból az európai döntő kapujáig – a BEK/BL történetének egyik legszebb meséje.

2018.12.17 23:16:45

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

2018.12.17 11:36:09

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Az MU a PSG-vel találkozik, a Dortmund a Tottenhammel csap össze – pontos menetrend.

2018.12.12 18:48:17

Bajnokok Ligája nemzetisport.hu

Óriási mérkőzésen 3–3-at játszott az Ajax a bajorokkal, az AEK Athén pont nélkül búcsúzott.