BL: a Barcelona edzője és játékosai leborulnak Messi nagysága előtt

Vágólapra másolva!
2011.09.29. 00:28
Címkék
A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának második fordulójában a spanyol Barcelona és az olasz Milan is könnyed győzelmet aratott, előbbi a fehérorosz BATE otthonában 5–0-ra, utóbbi a cseh Viktoria Plzen ellen hazai pályán 2–0-ra diadalmaskodott.

„Egy roppant zártan védekező ellenfelet vertünk ma meg – értékelt a lefújás után Pep Guardiola, a Barcelona edzője. – Szerencsések voltunk, hogy hamar megtörtük a jeget, különben a hazaiak csakis a védekezéssel törődtek volna. Elől csak Mateja Kezsman jelentett némi veszélyt, rá kellett vigyáznunk csupán. Örülök, hogy győztünk a hazai pontvesztés után, érezzük azért a győzelem súlyát. Messi a Barcelona mítosza lett, hiszen még csak 24 éves, de máris beállította Kubala László gólrekordját. Nem tudok mit mondani erre, csakis gratulálni neki. És azt kívánom a gólok császárának, hogy a Barcelonában fejezze be karrierjét, innen vonuljon vissza."

„Egy történelmi tettnek voltunk ma tanúi – tette hozzá Javier Mascherano. – Messit nézni kell és élvezni játékát. A csapat is jól játszott, arra koncentráltunk, hogy játsszuk a saját futballunkat, és így kényelmesen győztünk."

„A sok rúgott gól ellenére nem volt könnyű feltörni a védelmet, és megszerezni az első találatot. Izgatottan várjuk, hová, merre vezet még minket Messi" – nyilatkozta a lefújás után David Villa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik