BL: 300, 43, 8 - e számok mágiájában is bízik a Porto a Sahtar ellen

Vágólapra másolva!
2011.09.13. 11:30
Háromszázadik európai kupamérkőzését játssza kedd este a Porto: az Európa-liga címvédője az ukrán bajnok Sahtar Donecket fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája G-csoportjának nyitányán.

„Még sohasem kezdtünk hazai pályán vereséggel a Bajnokok Ligájában, és természetesen most sem számolunk ilyesmivel, még ha tudjuk is, hogy kiváló brazil játékosokat felvonultató, erős Sahtar Doneck lesz a vendégünk" – mondta Vítor Pereira, a Porto BL-bemutatkozás előtt álló vezetőedzője, utalva a „sárkányok" kiváló hazai mérlegére (nyolc meccsen három győzelem mellett öt döntetlen).

A hazai bajnokságban 43 mérkőzés óta veretlen Porto nem számíthat az eltiltott Rolando és Guarín játékára, valamint a nem teljesen egészséges Álvaro Pereira bevethetősége is bizonytalan. A Sahtarnak nincsenek ilyen gondjai, a legutóbbi bajnokit kisebb sérülések miatt kihagyó Olekszandr Kucser, Vjacseszlav Sevcsuk, Darijo Srna és Evgen Szeleznyov egyaránt készen áll a mérkőzésre.

„Mivel a csapatom jelenleg nem elég erős a Bajnokok Ligája megnyeréséhez, a fő célunk a csoportkörből való továbbjutás – fogalmazott Mircea Lucescu, a Sahtar tapasztalt román trénere. – A Porto részéről a középpályán leselkedik ránk a legnagyobb veszély, ott dől el minden, bár kétségtelen, hogy Hulk személyében egy világklasszis támadó is található a soraikban. Szóval, nagyon nehéz meccs vár ránk."

A csoport másik keddi mérkőzésén az APOEL a Zenitet fogadja.

BAJNOKOK LIGÁJA, CSOPORTKÖR
G-CSOPORT, 1. FORDULÓ
PORTO (portugál)–SAHTAR DONECK (ukrán)
Porto, Estádio do Dragao. V: Brych (német)
A várható kezdőcsapatok
PORTO: Hélton – Fucile, Maicon, Otamendi, Álvaro Pereira – Moutinho, Souza, Belluschi – Kléber, Hulk, Varela (J. Rodríguez)
SAHTAR DONECK: Ribka – Srna, Csihrinszkij, Rakickij, Rat – Hübschman, Fernandinho, Willian, Jádson (Mhitarjan) – Douglas Costa – Luiz Adriano

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik