Benítez: Szó sincs krízisről, nézzék meg a tabellát!

Vágólapra másolva!
2010.09.29. 14:56
null
Benítez szerin Eto'o jelenti a megoldást a problémáikra (Fotó: Action Images, archív)
A Bajnokok Ligája A-csoportjában a 2. fordulóban a címvédő olasz Inter a német Werder Brement, az angol Tottenham a holland Twentét fogadja. A milánóiak vezetőedzője, Rafa Benítez tagadja, hogy a Roma elleni bajnoki vereséget követően krízisben lenne a csapata. A szakember dolgát ugyanakkor nagyban nehezíti a mai meccs előtt, hogy több játékosa sérüléssel bajlódik, igaz, ez a probléma a Werdert és a Tottenhamet is hatványozottan sújtja.

Az Inter az elmúlt két szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében gyakran játszott döntetlent (12 meccsen ötször), és az elmúlt fordulóban a Twente otthonában is meg kellett elégednie egy ponttal.

A címvédő milánóiak azóta a bajnokságban kiütötték a Barit, viszont a hétvégén kikaptak a Romától, így ma mindenképpen meg kell verniük a Werder Brement, ha javítani akarnak, nem beszélve arról, hogy a három pont elmaradása esetén két fordulót követően nehéz helyzetbe kerülhet Rafa Benítez együttese, ha a csoport másik meccsén a Tottenham otthon megveri a Twentét.

Márpedig a Werder a 2008–2009-es szezonban már megmutatta, hogy képes pontot szerezni az Inter otthonában (a németek akkor Milánóban 1–1-es döntetlent játszottak, hazai pályán pedig 2–1-re megverték Zanettiéket).

 MARINT KISZEMELTE AZ INTER

A Corriere dello Sport információi szerint a BL-címvédő Internazionale játékosmegfigyelői Marko Marin játékát is nézik az esti Inter–Werder Bremen csoportmérkőzésen. Az Inter akkor tehet ajánlatot a 21 éves középpályásra, ha Wesley Sneijder a távozás mellett dönt – Rafa Benítez viszont sajtótájékoztatóján jelezte, amíg a holland irányító marad, nincs sok értelme Marint szerződtetni, bár jó játékosnak tartja a németet is.

„A sérüléssel bajlódó játékosok közül Diego Milito és Goran Pandev ott lesznek a ma esti meccsen, de azt még nem tudom, milyen szerep juthat nekik, Samuel viszont továbbra is hiányozni fog a védelemből” – kezdte a sérültek helyzetével a Werder elleni találkozót megelőző nyilatkozatát Rafa Benítez, akinek Samuel mellett Thiago Mottát is biztosan nélkülöznie kell, ugyanis a brazil térdsérülése miatt hosszú időre harcképtelenné vált, de Marco Materazzi és Javier Zanetti sem teljesen egészséges. Sőt a legfrissebb hírek szerint Milito a mai átmozgatáson ismét megsérült, így valószínűleg ő sem játszhat.

A spanyol szakember cáfolta azt a felvetést, hogy a Roma elleni vereség egyfajta válság jele lenne.

„Krízis? Vessünk csak egy pillantást a bajnoki tabellára, és mindjárt értelmét veszti ez a kérdés" – válaszolta a listavezető Inter vezetőedzője, aki a Chivu-ügyre is kitért (mint ismeretes, a román védő szóvá tette Beníteznél, hogy magára hagyták a bal szélen, miközben már az első félidőben látszott, hogy nem bír Jérémy Menezzel.)

„Chivuval kapcsolatban történt egy s más a pályán, de ennek már volt előzménye az öltözőben is. A maga szemszögéből igaza is volt, és ezeket a dolgokat már megbeszéltük egymással az edzésen, így minden a legnagyobb rendben van. Persze nem a legszerencsésebb a pályán megvitatni az adott taktikát, de legalább neki volt valami merész elképzelése az egészről. Amúgy pedig minden egyes csapatnak vannak belső ügyei, elég csak arra az együttesre gondolni amelyik szombaton legyőzött minket, úgyhogy véleményem szerint nincs nagyobb gond. A Bari meccs után mindenki arról beszélt, hogy milyen fegyelem van az Internél, három nappal később pedig az ellenkezőjét állítják ugyanazok. Olvastam azt is, hogy Eto'o a felbujtó, és hogy vele van első sorban probléma. Én viszont úgy gondolom, hogy ő ennek a csapatnak a jelenlegi motorja és megoldása minden egyes problémára, nem pedig maga a probléma” – nyilatkozta Benítez, aki elismerte, taktikailag még fejlődniük kell, ugyanakkor hozzátette, nagyon sok a támadó szellemű labdarúgója, így elég nehéz megtalálni a megfelelő egyensúlyt a pályán.

A BL-t a Tottenham elleni döntetlennel kezdő Werder a Hamburg szombati legyőzése után lép pályára ma este Milánóban, de Thomas Schaaf vezetőedző helyzetét nehezíti, hogy Naldo, Sebastian Boenisch, Clemens Fritz, Torsten Frings és Claudio Pizarro is sérüléssel bajlódik. Érdekes szereplője ennek a csoportnak a Werder osztrák válogatott csatára, Marko Arnautovic, aki az előző szezonban kölcsönben az Interben szerepelt (és ma valószínűleg kezdő lesz volt csapata ellen, melynél csak kevés lehetőséget kapott), nyáron pedig a Twentétől vették meg a brémaiak.

A csoport másik meccsén a Tottenham történetének első hazai BL-meccsére készül, míg a vendég holland Twente az első idegenbeli Bajnokok Ligája találkozójára.

A hazaiakat irányító Harry Redknapp elmondta, komolyan gondolják a továbbjutást, ezért a Twente ellen csak a győzelem az elfogadható számukra. A kezdőcsapat összeállítását illetően Redknapp sincs könnyű helyzetben, ugyanis heten is különböző sérülésekkel bajlódtak az elmúlt napokban (Benoit Assou-Ekotto, Ledley King, Younes Kaboul, William Gallas, Heurelho Gomes, Michael Dawson, Jermain Defoe) és egyelőre nem tudni, közülük kik tudják vállalni a játékot.

 BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 2. FORDULÓ
INTER (olasz)– WERDER BREMEN (német)
Milánó, Stadio Giuseppe Meazza, 20.30. Vezeti: Howard Webb (angol)
A várható kezdőcsapatok
INTER: Júlio César – Maicon, Lúcio, Cordoba, Chivu – Sztankovics, Cambiasso – Pandev, Sneijder, Coutinho – Eto'o. Vezetőedző: Rafa Benítez
WERDER BREMEN: Wiese – Wesley, Mertesacker, Prödl, Silvestre – D. Jensen, Bargfrede – Hunt, Marin – Arnautovic, Hugo Almeida. Vezetőedző: Thomas Schaaf
 
TOTTENHAM (angol)–TWENTE (holland)
London, White Hart Lane, 20.30. Vezeti: Alberto Undiano Mallenco (spanyol)
A várható kezdőcsapatok
TOTTENHAM: Gomes – Corluka, Bassong, King, Assou-Ekotto – Lennon, Huddlestone, Van der Vaart, Modric, Bale – Crouch. Menedzser: Harry Redknapp
TWENTE: Mihajlov – Rosales, Douglas, Wisgerhof, Kuiper – Brama, Luuk de Jong, Landzaat, T. Janssen – Ruiz, Chadli. Vezetőedző: Michel Preud'homme
 KÖVESSE AZ EREDMÉNYEK ALAKULÁSÁT AZ NSO–N!
 AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Werder Bremen 1 1 2–2 1
Internazionale 1 1 2–2 1
Tottenham 1 1 2–2 1
Twente 1 1 2–2 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik