A Barca támadógépezete befagyott Kazanyban

Vágólapra másolva!
2009.11.04. 20:30
null
A Barca egy pontot gyűjtött a Kazany elleni meccseken (fotó: Reuters)
Címkék
Nem bírt egymással a Rubin Kazany és a BL-címvédő Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligája F-csoportjának negyedik fordulójában, gól nem született, de a meccs hajrájában mindkét együttes nagy helyzeteket puskázott el.


Zlatan Ibrahimovic harmadik percben lőtt gyors kapufája után úgy tűnt, hogy a Barcelona hamar dűlőre akarja vinni a Rubin Kazany elleni mérkőzést, ami minden bizonnyal így is volt, azonban a folytatásban a katalán együttes képtelen volt feltörni a tatárok védekezését.

Hiába birtokolta az ezúttal sárga mezt öltő gránátvörös-kék vendég csapat közel 71 százalékban a labdát a félidőt jelző sípszóig, rendszeresen csak akkor tudott a büntetőterületen belülre kerülni, amikor már a Rubin is próbálkozott ellentámadásokkal.

Alekszander Rjazancev lövése jelezte az első igazán komoly hazai támadást, s ezt követően vált élénkebbé a játék. Szergej Rizsikov kapus azonban jól irányította a védelmet, s ha kellett – mint Lionel Messi betörésénél vagy Ibrahimovic szabadrúgása után Andrés Iniesta lövésénél – alaposan oda is tette magát.

Fordulás után sem sokat változott a játék képe, sőt, mintha tovább nőtt volna a Barcelona mezőnyfölénye, azonban a gépezet nem működött olajozottan. Igaz, a kazanyi támadások sem tanúskodtak mindent elsöprő lendületről, jellemző, hogy az első nagy ziccerre a 74. percig kellett várni.

Alejandro Domínguez ívelése után a csereként beállt Alekszandr Buharov került hatalmas helyzetbe, azonban a hosszú átvétel után a pöckölést Víctor Valdés hárítani tudta.

A hajrában a Kazany ismét kitolta a védekezését, ennek következtében mindkét oldalon több lehetőség is kialakult a gólszerzésre, a befezjezések azonban mindkét oldalon elmaradtak, így maradt az igazságos 0–0.

BAJNOKOK LIGÁJA
F-CSOPORT, 4. FORDULÓ
Rubin Kazany (orosz)–Barcelona (spanyol) 0–0
Dinamo Kijev (ukrán)–Internazionale (olasz) később

 

AZ ÁLLÁS 
1. Rubin Kazany 4 1 2 1 4–5 –1  5
2. Barcelona 4 1 2 1 3–2 +1  5
3. Dinamo Kijev 3 1 1 1 5–5 0 4
4. Internazionale 3 0 3 0 3–3 0 3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik