Beckenbauer: 120 méteres gól, Buffon nyugdíjasnak tűnt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.03. 09:26
null
Franz Beckenbauer szerint Buffon hibája is kellett a Bayern győzelméhez (Fotó: Reuters)
A labdarúgó BL-negyeddöntő párharcának első felvonásán a német bajnokságot gyakorlatilag már megnyerő Bayern München időnként parádésan játszva 2–0-ra legyűrte a Serie A éllovasát, a Juventust.

„Nagyon boldogok vagyunk, olasz csapat ellen nullára nyerni mindig örömmel tölt el, és külön elégedett vagyok azzal, ahogyan ezt a győzelmet kivívtuk. Régóta magas színvonalon teljesítünk, ezúttal is abszolúte kontrolláltuk a mérkőzést, ráadásul az olasz bajnok ellen. Csapatom egyik legjobb játékát láthattuk most!” – értékelt elégedetten a hazaiak mestere, Jupp Heynckes.

SZAVAZÁS

Melyik csapat jut tovább a Bayern-Juventus BL-negyeddöntőből?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Tudtuk, hogy erős az ellenfelünk, ezt ma este láttuk is – mondta kollégája, Antonio Conte. – A Bayern a sorozat egyik esélyese, már tavaly is nyernie kellett volna. Fizikailag is erős, minőségi játékosai vannak, ma nem vehettük fel vele a harcot. A jobb csapat győzött, mondjuk meg őszintén, és láttuk azt a szintet, amelyet el kell érnünk. Láttuk, milyen messze vagyunk Európa topcsapataitól. Most hatalmas volt az iram, a párharcokban is rettenetesen jók voltak. Egyik játékosomra sem tudok haragudni, senkire sem tudok rámutatni, hogy nem adott volna bele mindent. A hatalmas nyomás, a letámadás miatt a fontos labdákat eladtuk vagy rossz irányba passzoltuk.”

KATTINTSON A KÉPRE! (FOTÓK: REUTERS)
KATTINTSON A KÉPRE! (FOTÓK: REUTERS)

„A Bayern ma este kiváló volt, ezt el kell ismernünk, több góllal is nyerhetett volna. Csapatom tizenhat hónapja épül, nagy öröm, hogy idáig eljutottunk, az ellenfél anyagilag is sokkal előttünk jár, gondolkodás nélkül költekezhet. Tapasztaltunk, tanulunk, fejlődünk, kemény visszavágóra számítok. A második mérkőzésen bármi lehet, a futball tele van meglepetésekkel...” – tekintett előre az olasz edző.

Franz Beckenbauer, a Bayern München tiszteletbeli elnöke szerint Gianluigi Buffon nagyot hibázott az első gólnál. David Alaba megpattanó lövését követően már a 26. másodpercben vezetést szereztek a bajorok.

„Alaba százhúsz méterről talált a kapuba, Buffon nyugdíjasnak tűnt a lövésnél. Remélem, nem haragszanak meg, de ezt a lövést védenie kellett volna. Talán nem gondolta, hogy Alaba rálövi onnét” – idézi a német „császár” szavait a La Gazzetta dello Sport.

A kapus ugyanakkor a meccs után elmondta, ő miként látta a szituációt. „Alaba lövése megpattant, és én elindultam jobb oldalra, de az irányváltoztatás kifogott rajtam. Tettem már egy lépést jobbra, és a labda egyszer csak irányt változtatott a levegőben” – mondta Gianluigi Buffon.

„Remek csapat ellen játszottunk, amelyik nagyon magabiztos volt. Semmi sincs veszve, bár a Bayern megérdemelte a győzelmet, és még kihagyott pár gólhelyzetet is. Jobb volt az ellenfelünk, ez az igazság. A nagy nyomás miatt többször pontatlan volt a játékunk, és alternatív passzok formájában hosszú labdákkal próbálkoztunk. Hogy megúsztuk ennyivel, azt csak a hozzáállásunknak köszönhetjük, ezzel kell folytatnunk a második meccsen is” – nyilatkozta a kapuvédő.

„Tudtuk, hogy nem lesz könnyű. A Bayern elképesztő tempót diktált, és amikor építkeznünk kellett, mindig elveszítettük a labdát. Reméljük, a visszavágón jobban megy, olyan intenzitással kell játszanunk, ahogyan most a Bayern tette” – így a kőkemény olasz védő, Giorgio Chiellini.

„Sokat beszéltünk erről a mérkőzésről, és tudtuk, a legfontosabb az, hogy ne kapjunk gólt. Ez sikerült is – így a Bayern 16. percben becserélt szélsője, a két nagy helyzetet is elpuskázó Arjen Robben. – Az egy nulla is jó lett volna, a kettő nulla nagy előny. Jó kis meccs volt, sok támadással és párharccal. Sokat hibázott az ellenfél, de mi is kihagytunk pár ziccert.”

„Odahaza egészen másként játszik majd a Juventus, ebben biztos vagyok. Most sem volt könnyű győzni ellene. Kedvező a helyzetünk, de messze még a vége. Gólt kell szereznünk Torinóban is, akkor továbbmegyünk” – mondta a Bayern csupa szív középpályása, Bastian Schweinsteiger.

„Jó kis mérkőzés volt, de ez csak a párharc első része. Nem hagytuk helyzetekhez jutni a Juvét, nekünk bezzeg sikerült ziccereket kidolgoznunk. Több gólt kellett volna szereznünk, de ha a visszavágón is így futballozunk, továbbjutunk” – csatlakozott hozzá a német csapat kapitánya, Philipp Lahm.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

BAJNOKOK LIGÁJA, NEGYEDDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
BAYERN MÜNCHEN (német)–JUVENTUS (olasz) 2–0 – ONLINE KÖZVETÍTÉS
München, Allianz Aréna, 68 000 néző. Vezette: Mark Clattenburg (angol)
BAYERN: Neuer – Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba – Schweinsteiger, Luiz Gustavo – Th. Müller, Kroos (Robben, 16.), Ribéry (Shaqiri, 93.) – Mandzukic (Gomez, 91.). Vezetőedző: Jupp Heynckes
Kispad: Starke (kapus), J. Boateng, Timoscsuk, Pizarro
JUVENTUS: Buffon – Barzagli, Bonucci, Chiellini – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio Peluso (Pogba, 75.) – Matri (Vucsinics, 65.), Quagliarella (Giovinco, 65.). Vezetőedző: Antonio Conte
Kispad: Storari (kapus), Padoin, Asamoah, Marrone
Gólszerző: Alaba (1.), Th. Müller (63.)

A visszavágót április 10-én rendezik!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik